A szakmai stáb új tagjai

David Moyes hivatalosan ma reggel vette át a Manchester United menedzseri posztját, megkezdve a modern labdarúgás egyik leginkább várt uralkodását azt követõen, hogy Sir Alex Ferguson az elõzõ szezon végén visszavonult.


A siker érdekében a skót a korábbi csapatától, az Evertontól hozta magával edzõi gárdáját, akikkel szorosan együtt dolgozott a Goodison Parkban eltöltött 11 éves menedzseri pályája során. Röviden bemutatjuk a három megbízható szövetségesét, akik az Aon Training Complex-ben külön szerepeket töltenek be:

Név: Steve Round
Életkor: 42
Szerep: menedzserasszisztens
Játékos pályafutás: szélsõ védõként nagy ígéret volt, ám a Round törekvéseit a pályán elérhetõ sikerre kegyetlenül beárnyékolták a sérülések, amikor mindössze 25 éves volt, így kénytelen volt visszavonulni az aktív játéktól úgy, hogy mindössze 9 alkalommal szerepelt a Derby County csapatában.
Edzõi pályafutás: miután szögre akasztotta a cipõt, Steve a 'Kosok' (Derby beceneve - a szerk.) edzõje lett Steve McClaren vezetése alatt, akivel késõbb együtt dolgozott a Middlesbrough-nál és az angol válogatottnál is. 2007-ben a Newcastle csapatánál vált elsõ csapatos edzõvé, majd egy évvel késõbb Alan Irvine-t váltotta az Evertonnál menedzserasszisztensi poszton.

 


Név: Jimmy Lumsden
Életkor: 65
Szerep: elsõ csapat edzõje
Játékos pályafutás: Jimmy a Leeds-nél kezdte pályáját, de csak néhány mérkõzésen szerepelt, majd a Southend, a Greenock Morton, a St.Mirren és a Clydebank csapatainál fordult meg.
Edzõi pályafutás: a glasgow-i fedezte fel Moyes-t, mint játékost a Celticnél és irónikus, hogy együtt dolgozott vele akkor, amikor a fiatal skót átvette a Preston North End csapatának irányítását. Mindketten 2002-ben mentek az Evertonhoz, ahol kettejük kapcsolata az élvonalban virágzott ki.
Idézet: "Nem mondhatom azt, hogy mindig barátság volt ez. Közel állunk egymáshoz, de az igazság az, azért szeret velem együtt dolgozni, mert sokszor nem értünk egyet." Lumsden Moyes-ról

 


Név: Chris Woods
Életkor: 53
Szerep: kapusedzõ
Játékos pályafutás: a Rangers korábbi sztárja megfordult a Nottingham Forestben, a QPR-nál, a Norwich City-nél, a Sheffield Wednesday-nél és a Southamptonban is. 1985 és 1993 között 45 alkalommal öltötte magára az angol válogatott mezét.
Edzõi pályafutás: az 53 éves szakember 1998 kezdte meg edzõi munkáját a Walter Smith által vezetett Evertonnál, ahol a kapusokat kellett fejlesztenie. Évekkel késõbb, 2011 októberétõl az Egyesült Államok válogatottjának kapusedzõje is lett, ahol együtt dolgozott az Everton kapusával, a korábbi Vörös Ördöggel, Tim Howarddal.
Idézet: "Õ fantasztikus volt a pályafutásom számára. A világ egyik legjobbja és ezt nem csak úgy mondom. Fantasztikusan óriási hírnévvel rendelkezik." Tim Howard Woods-ról

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!