Jordan Lumsden mellett áll

A United korábbi csatára, Joe Jordan szerint Jimmy Lumsden értékes segítséget nyújthat David Moyes-nak az új manchesteri szerepében.


Jordan - aki jelenleg a QPR elsõ csapatának edzõje - skót társával a Bristol City-nél dolgozott együtt még 1988-ban, amikor Joe elkezdte edzõi pályafutását, így teljes mértékben elismeri a 65 éves Lumsden tulajdonságait.

A Leeds és a Celtic egykori középpályása, Lumsden az Evertontól érkezett a Unitedhez csakúgy, mint Steve Round és Chris Woods, akik szintén David Moyes edzõi stábjához kerültek az Old Traffordon.

"Jimmy tapasztalt volt, mert amikor a Leeds Unitednél menedzserasszisztens volt, megvolt az a tapasztalat benne, ami kellett számomra" - magyarázta Jordan a ManUtd.com-nak. "Csak akkor kezdtem bele ebbe a munkába, amihez kell a tapasztalat, úgyhogy nagyon hálás voltam, hogy átadta nekem azt, amit tudott."

"Meg tudtam beszélni vele a dolgokat, elmondta a véleményét, ami nagyon fontos volt számomra. Nyilvánvaló, hogy azóta tízszeresére nõtt a tudása és tapasztalata, mert hosszú ideje a labdarúgásban van és a megszerzett dolgokat hozzáadta képességeihez és eltárolta azokat."

"Jimmy-ben hatalmas érték van. Olyan valaki, akiben megbízom és akiben David Moyes is megbízik. Amint megkapta a munkát, máris vitte Jimmy-t is. Egészen a Celtic-ig visszavezethetõ a Moyesy-val ápolt kapcsolata."

 


"Jimmy éppen elhagyta a Leeds csapatát, amikor én megérkeztem, de ismertem õt. Abban az idõben jött a Leeds-hez, amikor Eddie Gray, a két glasgow-is srác együtt érkezett. Jimmy aztán Mortonba ment, majd Billy McNeill a Celtic Parkba vitte, mert kellett neki valaki, aki tanítaná a srácokat, megtanítaná nekik a játékot, mint egy profi játékos. Moyesy akkoriban ott volt és látta azt, amit Jimmy csinált, a kemény munkát és a hûségét is. Soha nem feledkezett meg róla. Amikor menedzseri munkát kapott, hasonló okok miatt vitte magával, mint annak idején én."

"Amikor Moyesy elkezdte a menedzseri munkáját, egybõl visszament Jimmyért, mert tudta, mit kapott vele - valakit, akiben megbízott, akiben azóta is megbízik és ez nagyon fontos. Olyan valakit akarsz, akinek van véleménye, nem olyat, aki mindenben egyetért veled, hanem aki elmondja, mit gondol."

"Menedzserként olyanokat kell a stábodba vinned, akik saját szemszögükbõl, saját betekintéseik által más nézetbõl mondják el a dolgokat, majd te ezután döntesz. Ez megfizethetetlen. Plusz Jimmy nagyon-nagyon ismeri a labdarúgást, ismeri a játékosokat. Az efféle emberekre van szükség és David ezért vitte õt az Old Traffordra."

 


Lumsden minden bizonnyal élvezni fogja a manchesteri munkát azok után, hogy hosszú éveken át összegyûjtötte tapasztalatait.

"Az egyik legnagyobb munka a világon, pályafutásod bármelyik szakaszában is jársz. Ezért igyekszik az ember - a csúcson akar játszani, majd edzõként vagy menedzserként egy top klubnál akar dolgozni."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!