Moyes: Hogyan kaptam meg az állást?

David Moyes ma elõször beszélt a nyilvánosság elõtt, mint Manchester United menedzser és az Everton egykori menedzsere felvázolta azokat a rendkívüli körülményeket, melyek következtében megörökölte Sir Alex Ferguson állását.


Elõször beszélt a világsajtó elõtt, mint a Vörös Ördögök menedzsere és az 50 éves menedzser felvázolta azon vágyát, hogy megismételje a sikereket, melyeket a történelem során megéltek az Old Traffordon, miközben terve az, hogy fenntartsa azokat a hagyományokat, amiket megtestesít a klub.

"Hihetetlenül kiváltságos vagyok, hogy megkaptam ezt a lehetõséget és hálás vagyok Sir Alex-nek és a stábnak, hogy mindez így történt" - mondta David. "Nagyon furcsa helyzet volt számomra. Fogalmam sem volt semmirõl, semmit nem tudtam errõl, míg aztán Sir Alex-tõl kaptam egy hívást, hogy menjek el hozzá."

"Azt vártam, azt mondja majd, hogy egyik játékosomat meg akarja venni, de az elsõ, amit elmondott nekem, az a visszavonulása volt. Erre azt mondtam: 'Igen, mikor?' Õ soha nem vonul vissza. Õ így felelt: 'Következõ héten' és a következõ szavai így hangzottak: 'És te vagy a Manchester United következõ menedzsere.' Megdöbbentem, de hihetetlenül izgatott voltam, hogy lehetõséget kapok arra, hogy a Manchester Unitedet irányítsam."

"A menedszer hihetetlen volt, mindenki felnéz rá. Talán nincs is jobb nála. Kiváló skót menedzserek közül való, mint Stein, Shankly... és Sir Alex is közéjük való."

"Minden, amit tehetek az az, amit David Moyes tett korábban. Határozottan folytatom a Manchester United hagyományait, de a saját képemet is a klubra kell helyezzem. Sir Alex ugyanezt tette. Szerencsés vagyok, hogy én vehetem át Anglia bajnokát. Nem sok menedzser indulhatott így. Azt kell mondanom, Sir Alex és a stáb csodálatosak voltak velem."

 


Természetesen Moyes bajnokcsapatot örökölt az elõzõ szezonból és eltökélt szándéka, hogy megtartsák a koronát idén is.

"Az a munkám, hogy folytassam a klub sikereit" - folytatta David. "Ez a klub a trófeák elnyerésérõl szól. Éhes vagyok és hajtok a sikerre, mégsem változok meg. Eltökélt vagyok, hogy megszerezzem elsõ trófeámat."

"Néhány területen tapasztalatlan vagyok és van néhány zseniális menedzser, aki megkaphatta volna ezt a szerepet. De a legnagyobb bizalom, amit kaphatok az az, hogy Sir Alex Ferguson azt mondta nekem, én vagyok a Manchester United következõ menedzsere."

"A Unitednek nagyszerû szezonja volt tavaly a PL-ben és azon leszünk, hogy hozzáadjunk még a csapathoz. Ez a klub mindig a legjobb játékosok után megy és amit tudunk, megteszünk, hogy továbbra is a csúcson legyünk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!