Robson: A rajongók mindig megbocsátanak

Bár David Moyes nyomatékosan megismételte sajtótájékoztatóján, hogy Rooney nem eladó, a játékos körül mégis forró még mindig a légkör.


Rooney is részt vett tegnap délben az új szponzori megállapodás alkalmával rendezett ünnepségen, amelyen a United bejelentette, új charter partnerségét a moszkvai Aeroflot légitársasággal. Bryan Robson aki szintén jelen volt az eseményen interjújában szólt a United csatárához Wayne Rooneyhoz is.

 
"Néha elõfordul, hogy egy sztárfutballista, aki már rengeteg nagydolgot ért el a pályáján, kerülhet olyan helyzetbe, hogy azt gondolja, a fû jobban zöldell máshol."
 
"De ha egyszer nagy dolgokat értél el egy klubbal, amelynek a szurkolói imádnak, akkor szinte lehetetlen ezt túlszárnyalni, vagy akár ugyanezt elérni egy másik helyen. Wayne mindent megtalálhat ebben a klubban, amire valaha is vágyott, és én azt akarom, hogy a legjobbak maradjanak itt, ebben a klubban."
 
A probléma gyökere valahol ott rejtõzik, hogy Rooney tagadja, hogy hivatalosan benyújtotta volna transzferkérelmét a klubnak, de Sir Alex nyilatkozatát követõen, a csatár tart a United rajongóinak reakcióitól, különösen a nagy port kavaró 2010-es incidense után.
 
"Remélhetõleg megoldható lesz ez a probléma. Mivel a napnál is világosabb, hogy a csapat tagjai és a menedzser is azt szeretnék, ha Wayne ebben a klubban folytatná."
 
 
 
"Mindössze annyit kell tennie, hogy visszagondol a Ronaldóval való incidensre a Világkupán. Utána elég volt két meccs, amin fantasztikusan játszott és mindenki megfelejtkezett a dologról és mindenki ugyanúgy imádta õt, mint elõtte. Hidd el Wayne, újra ez lesz a forgatókönyv. Elkezded a szezont, rúgsz pár gyönyörû gólt, a rajongók pedig, ha élvezik a játékod, mindent elfognak felejteni, mert a szurkolók ilyenek. Mindet megbocsátanak."
 
Mivel a United legénysége is, Moyes vezetésével részt vett a tegnapi ünnepségen így feltételezhetõ, hogy nem kis anyagi vonzata lehet a megállapodásnak. És valószínûleg nem az utolsó remek üzletet ütötték nyélbe a Glazerék által irányított, rohamosan bõvülõ szponzori megállapodások közül. És úgy tûnik Moyes fel van készülve erre is. 
 
"Sir Alex pontosan tudta, hogy milyen fontos a klub számára a profi pénzügyi háttér. Nagy örömömre szolgál, hogy egy ilyen remek fedélzet kapitánya lehetek." - mondta Moyes.
 
A skót tréner viszont nem volt hajlandó egyértelmû választ adni a Barcelona középpályásának Thiago Alcantarának, a híresztelések szerinti, közelgõ leigazolásával kapcsolatban. Arra a kérdésre, hogy valóban bármelyik pillanatban megtörténhet a transzfer, Moyes a következõt válaszolta: "Nem tudok róla, ma biztosan nem igazoltam le senkit."
 


belfasttelegraph.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!