Túranapló:Bangkok

A ManUtd.com munkatársai, Nick Coppack, Gemma Thompson és James Tuck elutaztak a csapattal, hogy a túra alatt elsõ kézbõl értesülhessünk az eseményekrõl.


Július 11. csütörtök 

 
10:00 Helló Bangkok. Természetesen nagyon lelkes fogadtatásban volt részünk a repülõtéren és a szálloda elõtt egyaránt. Mindannyian izgatottan szálltunk le a géprõl a 11 órás utat követõen. Nick nem jött velünk a hotelbe, õ egy különleges eseményen vett rész az új menedzserrel, de errõl majd késõbb beszámolunk. (GT)
 
11:35 A  buszon, mely a csapatot a szállodába szállította, egy hatalmas United címer és a "Born to be a Manchester United" felirat volt látható. (JT)
 
11:51 David Moyes és Ryan Giggs, valamint Ed Woodward, Richard Arnold és John Alexander nem indultak el a csapattal a szállodába, hanem ellátogattak a Siriraj Kórházba és találkoztak a negybecsû thai király Õfelségével, Bhumibol Adulyadejjel, aki most 85 éves. (GT)
 
12:35 A ​​játékosok ma délután egy zárt edzésen vesznek részt, és elvileg nem találkozhatnak már a rajongókkal, de nekem van egy olyan érzésem, hogy ez most nehezen lesz megoltható. (GT)
 
13:13 Egy közeli bevásárlóközpontban vagyok, ahol a klub hivatalos partnere a Krungsri bemutatja új "Bajnokok 2013" hitelkártyát. Rengetegen vannak itt a média emberei és a szurkolók szinte ellepik a termet. Persze velünk van Andy Cole és a trófea is, nagyon nagy az érdeklõdés, mindenki fotózkodni szeretne, remélem utána sikerül elkapnom Andyt egy pár szó erejéig. (JT)
 
14:50 A túrákon az elsõ edzés mindig nagyon érdekes, de most különösen várom, hogy láthassam az új edzõt munka közben. (GT)
  
17:22 A játékosok nagyon élvezik, hogy újra kint lehetnek a pályán és szemmel látható, hogy Moyes is élvezi a munkát, épp Giggsszel, Carrickkal, Rioval és Evrával akcióban. Annak ellenére, hogy  zárt edzés volt a terv, néhány rajongónak, kitudja hogy, de sikerült besettenkendiük.(GT)
 
21:02 Egy mozgalmas, de nagyon élvezetes napon vagyunk túl. Holnap nagyon sûrû lesz a program. Interjúk, rendezvények, nyílt edzés, sajtótájékoztató, úgy hogy jobb, ha minél elõbb eltesszük magunkat holnapra. Ennyi mára, viszlát holnap.(GT)
 
00:20 Azt hiszem ezt elkiabáltam, mármint, hogy élvezetes napon vagyunk túl. Tévedtem. Most kaptam a hírt, hogy Rooney azonnal repül vissza Angliába. Wayne a mai edzésen combizom sérülést szenvedett és az orvosok úgy döntöttek, hogy haladéktalanul vissza kell térnie további vizsgálatokra és rehabilitációra Manchesterbe. Sajnos rossz hírrel kell zárnom a  naplót. Jobbulást Wayne! Jó éjt mindenkinek! (GT)
 
 
Július 12. péntek
 
09:44 Sokan csak ma tudták meg itt Bangkokban, hogy Wayne Rooney nem szerepel holnap. Természetesen azért vannak még remek csatáraink. Robin van Persie Sydney-ben csatlakozik hozzánk, így Danny Welbeck szinte biztosan kezdõ lesz holnap a Singha All Star XI elleni mérkõzésen. Kíváncsi vagyok, hogy David Moyes milyen felállást választ holnap. (GT)
 
11:10 A szálloda edzõteremben kezdtek ma reggel a srácok, remélem majd sikerül néhány jó képet készítenem róluk. (JT)
  
11:45 Forgalmas nap a mai, interjúk, sajtótájékoztató és nyilt edzés is lesz. Remélhetõleg sok érdekességrõl tudunk majd beszámolni a szurkolóknak. (GT)
 
13:20 Most fejeztem be a beszélgetést Tony Strudwick fitness edzõvel. Az õ szerepe a felkészülési túrán hihetetlenül fontos. Õ készíti fel a srácokat erõnlétileg, mind a kondi teremben, mind a pályán. A vele készült interjú hamarosan olvasható lesz a klub hivatalos magazinjában, de a MUTV-ben is látható lesz majd egy részlet a beszélgetésbõl. (JT)
 
13:50 Míg Nick Tonyval beszélgetett, én a hotel teraszán Ryan Giggsszel készítettem interjút. Remek formában van még mindig és nagyon élvezi, hogy edzõként is segítheti David Moyest a felkészülés alatt. (GT)
 
17:05 Épp most értem vissza a Nike kampányáról, amin Tom Cleverley, Rafael és Jonny Evans volt jelen a Central World Siam-ban, ahol több, mint 1800 gyerek vett részt a mai rendezvényen. A verseny fõnyereménye 1000 dollár volt és további Nike ajándékok, meccs jegyek voltak az nyeremények között. (GT)
 
17:51 Nick és Gemma a sajtótájékoztatóra indult, én pedig a nyílt edzésen veszek részt. Hamarosan teszem fel a legfrissebb képeket a Rajamangala Stadiumról. (JT)
 
18:48 Itt vagyunk a sajtótájékoztatón, David Moyest Rio Ferdinand kísérte el. Rengeteg az újságíró, a helyi és az angol média emberei mind ki vannak éhezve az edzõ és Rio szavaira. A legelsõ kérdés Wayne Rooneyval kapcsolatos, melyre Moyes a következõt válaszolta: "Nagyon csalódottak vagyunk Wayne sérülése miatt. Mindannyian már izgatottan vártuk a közös munkát. Remek állapotban edzett, de az edzés végén érzett valami fájdalmat a lábában, reméltük nem komoly, aztán késõbb kétszer is ellenõrizte még az orvos, de sajnos nem javult az állapota, így nem akartunk kockáztatni és a további kezelések érdekében hazaküldtem. Körülbelül két-három hétig nem edzhet, de én nem látom semmilyen akadályát annak, hogy a szezonkezdésre alkalmas legyen. Amikor Wayne jövõjérõl kérdezték, a következõt válaszolta: 'Ha csak a múltkor nem beszéltem dupla holland nyelven, azt hiszem érthetõ volt, hogy Wayne Rooney nem eladó.'" (GT)
 
18:50 Amikor a transzfer célokról kérdezték Moyest a következõt válaszolta: "Vannak terveink és szerencsére ezek jó úton haladnak." Majd kérdezték Tiagóval kapcsolatban is, melyre a következõképpen válaszolt: "Soha nem mondtam, hogy..." (GT)
 
18:56 Moyes beszélt Nemanja Vidic hátproblémáiról is. "Injekciót kap, ami segít az isiász fájdalmát enyhíteni, már sokkal jobban érzi magát és hamarosan újra tervezhetünk vele is. Nem sürgetjük a visszatérését, nem szeretném, ha a hosszas repülõ utak megviselnék."
 
19:02 Bár csak egy napja edzi a srácokat Moyes, de meg van gyõzõdve róla, hogy ebben a klubban minden profin mûködik. "Rendkívül izgatott vagyok, de ez fokozódik, ha a játékosaimmal dolgozom együtt. Ebben a klubban a legnagyobb dolog a profizmus, és ez egy felülmúlhatatlan érték. Elkötelezett nyertesekkel van dolgom, mindezt látom az edzéseken is." (GT)
 
20:05 Egy remek edzésen vagyunk túl, Moyes nagyon intenzív volt minden szempontból, részt vett a gyakorlatokban és buzgón magyarázott a srácoknak. (GT)
 
21:25 Wilfried Zaha és Patrice Evra voltak középpontban a rajongók körében, az elõbbit hatalmas kíváncsiság övezte, míg Patricet óriási népszerûség. Figyelemmel követték minden mozdulatát és szinte sikoltoztak a rajongók, mikor lesétált a pályáról. (GT)
 
 
Július 13. szombat
 
10:05 Jó reggelt a Bangkok. Felkerült az oldalra néhány érdekes interjúrészlet. Giggs-szel, Evans-szel, Tommal és Rafaellel beszélgettünk. Jó szórakozást hozzá. (GT)
 
11:10 Megerõsítették, hogy jövõ szombaton az A-League All Stars elleni találkozón a hazaiak csillaga, Brett Emerton lesz a csapatkapitány az ANZ Stadionban. (GT)
 
14:20 Bár a meccs csak este kezdõdik (bangkoki idõ szerint), de hatalmas a nyüzsgés a szállodában, mindenki csomagol, mivel a mérkõzés után azonnal indulunk tovább Sydneybe. Ne felejtsd el, a ma esti meccset mindenki láthatja élõben az MUTV-n! (GT)
 
15:15 Ma David Moyes nagy napja van. Elsõ alkalommal vezeti pályára a Vörös Ördögöket. Tagnapi sajtótájékoztatóján beszélt arról az új fõnök, hogy mennyire élvezi a munkát a srácokkal és a stáb minden tagjával. Jó lenne látni, hogy Moyes egy gyõztes meccsel kezdi a karrierjét! (GT) 
 
16:02 Ne felejtsd el a Tour Treasure versenyt! Ha szeretnél egy exkluzív aláírt emléktárgyat (nagy meccseken viselt mezek, edzõfelszerelések és egyéb érdekes ajándékok) nem kell mást tenned, csak adj meg néhány adatot itt: Tour Treasure és lájkold a versenyt. (GT) 
 
16:40 Egy kis visszaemlékezés. A mai mérkõzés elõtt 2001-ben járt a United Bangkokban és mérkõzött meg a Singha All Star XI-el. Ryan Giggs és Dwight Yorke szerezte a 2 gólt a 2-1 arányú gyõzelem során. Giggsy most is itt van természetesen, de már játékos/edzõ szerepkörben, és Dwight is jelen van, hogy találkozzon a szurkolókkal és részt vegyen a szponzori eseményeken. (GT)
 
17:15 Rendõri kísérettel és rendkívül lelkes szurkolók gyûrûjében indulunk a stadionba. Legközelebb már onnan jelentkezem. (GT)
 
19:02 Itt vagyunk. Tikkasztó idõ van, úgy hallom Manchesterben is hasonló az idõjárás. Nagyon izgatottan várom a csapathíreket, amint meglesz a kezdõ azonnal jelentem. (GT)
 
19:40 Íme David Moyes elsõ tizenegye: Amos, Fabio, Ferdinand, Evans, Buttner, Cleverley, Carrick, Anderson, Giggs, Januzaj, Welbeck.
 
20:55 Gólnélküli döntetlennel zárult az elsõ félidõ a Rajamangala Stadionban, de voltak remek helyzetek mindkét csapat részérõl. Welbeck és Januzaj kerültek közel a gólhoz, míg Amos egy csodás védéssel hárította Winothai lövését. (GT)
 
21:42 Zaha közelebb volt ma este a gólhoz mint bárki a csapatból, de remek lövése a kapufáról pattant ki. Lingard és Januzaj szintén többször is helyzetbe kerülte, de sajnos a gól nem jött össze ma este.. (JT)
 
21:55 Singha All Star XI - United 1-0. A Vörösök Ördögök elsõ felkészülési mérkõzésükön vereséget szenvedtek, de pozitívuma a találkozónak a fiatal játékosok remek bemutatkozása. Januzaj, Lingard és Zaha jól teljesítettek. (JT)
 
22:02 Ennyi volt a bangkoki blog, a csapat indul a reptérre és irány Sydney. Legközelebb Ausztráliából jelentkezem. Viszlát! (JT)
 
 
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!