Moyes pozitívan értékel

David Moyes, aki elsõ meccsét vezényelte le a Vörös Ördögök élén, elégedett a játékosok erõnlétével és értékeli a szezon elõtti mérkõzések fontosságát.


Nem csak a skót tréner, de két új játékos is debütálhatott a találkozón. Adnan Januzaj és Wilfried Zaha elsõ szereplését láthattuk ma délután a Rajamangala Stadionban.

 
Moyes elismerte, hogy az 1-0-ás vereség a Singha All Star XI ellen "nem éppen zseniális teljesítmény", de megjegyezte, hogy egy hosszú szezon vár a csapatra és minden egyes játék csak a csapat hasznára fog válni.
 
Amikor azt kérdezték a United menedzserétõl, hogy rossz elõjel lehet-e a debütálásán elszenvedett veresége, a következõt válaszolta: "Remélem nem! Ha már mindenképpen el kell veszítenem néhány meccset, akkor az inkább szezon elõtti legyen."
 
"Kihagytunk egy pár helyzetet a végén, ami lehet fordíthatott volna az álláson. Nekem a lényeg az volt, hogy lássam õket élesben játszani, és lássam mit mutatnak a 90 perc alatt. És amit láttam, az nagyon tetszett, remek fizikai állapotban van a csapat, pedig rendkívül fülledt meleg volt a stadionban. Az a lényeg, hogy fizikailag rendben vannak, a felkészülés alatt pedig lesz idõnk összeszokni. Én pozitívan látom a dolgokat."
 
Moyes elégedett volt a debütáló játékosokkal, Januzaj és Zaha megragadták a lehetõséget a bemutatkozásra.
 
 
"Adnan jól játszott ma este, hozott egy kis pluszt a számunkra. Jó választás volt. A fiataloknak mindig meg kell adni az esélyt, a lelkesedésükkel remekül hozzá tudnak járulni a csapat teljesítményéhez. Azt hiszem õ élt is ma ezzel a lehetõséggel és megérdemli a bizalmat a továbbiakban is."
 
"Wilfried pedig feldobta a meccset, neki a stílusa egy kicsit másabb, de nagyon célratörõ játékos. Ma híján voltunk a csatároknak, Wayne sérült, Robin és Chicharito csak késõbb csatlakoznak, így nem volt túl sok választási lehetõségem. De Wilfnek nem sok hiányzott a gólhoz, csak egy kis szerencse kellett volna és betalál. Meglátjuk a jövõben mit mutat, mindenképpen megérdemli, hogy lehetõséghez jusson."
 
Alex Büttnert le kellett cserélni a második félidõben. 
 
"Fájdalmat érzett, le kellett cseréltem, nem akartam, hogy elszálljanak az esélyei a felkészülés alatt."
 
Végül az új fõnök beszámolt, milyen érzés volt elõször akcióban a United élén.
 
"Mindannyian nagyon élveztük [az edzõi stáb]. Már nagyon vártuk az elsõ meccset. Nagyszerû volt a közönség, egyszerre szurkoltak nekünk és a hazaiaknak. Kicsit csalódott vagyok, hogy nem sikerült góllal megajándékoznunk a rajongókat, de mint mondtam, hosszú még a szezon és ez csak az elsõ meccs volt."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!