Moyes megilletõdött a vonzerõtõl

Sir Alex Ferguson tájékoztatta David Moyes-t, mire számítson a Manchester United felkészülési túráján, bár az új menedzser bevallottan még mindig tanulja, hogy elfogadja a Vörös Ördögök globális erejének méretét és intenzitását.


A United vasárnap délután - elsõ alkalommal Sir Alex nélkül - szállt le Sydney-ben, az idei túra második állomásán. A manchesteriek három napot töltöttek Bangkokban, ahol hatalmas érdeklõdést tanusítottak a helyiek a csapat iránt.

Moyes 2011-ben az Evertonnal járt már Ausztráliában, de a menedzser szerint korábbi csapatának vonzerejét össze sem lehet hasonlítani azzal, amit a Vörös Ördögök generálnak.

"Egy nagyon jó klubot, az Evertont vezettem és nagyszerû támogatásban részesültünk itt - ellátogattunk Sydney-be, Melbourne-be és Brisbane-be is, amit nagyon élveztünk - de ez teljesen más. A szurkolóktól és a sajtótól kapott érdeklõdés... folyamatosan figyelnek és vizsgálnak minket, ez olyan, amivel meg kell még birkózni."

"De az elõzõ menedzser, Sir Alex elmondta nekem, mire számítsak. Különösen elmesélte azt, milyenek ezek a túrák és úgy vélem, ha olyan labdarúgó klubod van, mint a Manchester United, akkor biztosra kell menj abból a szempontból, hogy a világ minden részén meglátogatod a szurkolóidat és szerintem a Manchester United ezt nagyon jól teljesíti. Megpróbálják a világ minden részére eljuttatni a klubot és összehozni a szurkolókkal."

 


Moyes elsõ meccse eredmény szempontjából nem a tervek szerint alakult, hiszen 1-0 arányban kikapott a csapat a Singha All-Star XI-tõl, de a skót menedzser elégedett volt azzal a munkával, amit csapata nyújtott kísérleti körülmények között.

A felkészülési szezon eredményei soha nem jelentettek pontos képet az elkövetkezendõ szezonra tekintettel és Moyes sem foglalkozik túlzottan az eredménnyel. Természetesen továbbra is magas célkitûzései vannak a 2013/14-es idény szempontjából.

"A szezon elõtti célok valószínûleg nem különböznek attól, amelyek bármelyik Manchester United céljai lehettek: megnyerni minden trófeát, amit csak lehet."

"Ez az elsõ szezonom menedzserként és valószínûleg a világon valaha élt legjobb menedzserét követem. Ha a negyedét meg tudom nyerni annak, amit õ nyert, akkor nagyon jól fogok szerepelni. Az elsõ dolog az, hogy megszokjam a munkát, megismerjek mindenkit és megtaláljam a saját utamat."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!