Rooney továbbra sem eladó; kivárás Fabregasnál

David Moyes megismételte, hogy a Manchester United csatára, Wayne Rooney nem eladó, a Barcelona középpályásáért, Fabregasért tett ajánlatánál pedig válaszra vár.


A hét elején az járta be a sportsajtót, hogy Rooney 'mérges és zavart', azt illetõen ahogyan a Manchester Unitednél bánnak vele, miután sérülés miatt már korán hazatért a csapat Ázsiát és Ausztráliát érintõ felkészülési túrájáról.

 

Jelentések szerint Rooney egyértelmûen rosszul fogadta Moyes azon múlt hétvégi kijelentését, miszerint az angol válogatott csatár Robin van Persie mögött csak második, úgynevezett tartalék a sorban.

 

Emellett a Vörös Ördögök ügyvezetõ-igazgatója, Ed Woodward is megerõsítette, hogy az Old Traffordon nem tervezik a közeli jövõben a 27 éves játékos szerzõdésének meghosszabbítását, akinek még két éve hátra van élõ kontraktusából.

 

Természetesen a hírre szinte vércseként csaptak le a riválisok, közülük is leginkább a Chelsea, akik azóta megerõsítették, hogy ajánlatot is tettek az egykori Everton játékosért, amelyet klubja elutasított, de Jose Mourinho kijelentette, hogy továbbra is csak a manchesteri csatár az egyetlen átigazolási célpontjuk a nyáron.

 

Ennek ellenére a szombati, Sydneyben lejátszandó A-League All-Stars elleni felkészülési mérkõzést megelõzõen Moyes továbbra is megerõsítette a klub azon eltökéltségét, hogy Rooney nem eladó.

 

"A klub álláspontja Wayne Rooney ügyében semmit sem változott" - kezdte a skót menedzser.

 

 

Eközben a United július 1-tõl hivatalban lévõ egykori Everton fõnök kifejezte abbéli reményét is, hogy közel áll elsõ igazolásához, Cesc Fabregashoz, akiért ajánlatot is tettek. Emellett a Premier League bajnoki címvédõjét erõteljesen szóba hozták a Tottenham Hotspur sztárjával, Gareth Balelel is, Moyes pedig szeretne is erõsíteni a nyári átigazolási periódusban.

 

"Addig is, amíg a játékosok még mérlegelik lehetõségeiket, mi szeretnénk megerõsíteni a keretet, ezen pedig nagyon keményen dolgozunk" - tette hozzá.

 

"Nagyon kemény munka folyik azért, hogy a szükséges erõsítéseket elvégezhessük a csapatnál, és remélhetõleg a nem túl távoli jövõben már pozitív hírekkel is szolgálhatok ezzel kapcsolatban."

 

A Fabregasért tett ajánlattal kapcsolatban ekként nyilatkozott Moyes:

"Nem tudnám megmondani, pontosan merre tartunk ebben az ügyben, de remélem holnap már egy picivel többet fogok tudni."

 

"Talán egy kicsivel több információ áll majd rendelkezésemre az ügy állásáról."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!