Carrick: Nagyon nyitott bajnoki versengés

Michael Carrick szerint a Manchester Unitednek emelnie kell a lécen, ha minden idõk egyik legnyitottabb bajnoki versengésébõl gyõztesen akar kijönni.


Miután a tavalyi bajnokság egyfajta könnyû vágta volt, a bajnokcsapat nyilvánvalóan esélyese annak, hogy megtartsa címét, de kétségtelen, kiélezett versengés folyik majd a rivális Manchester City-vel és a Chelsea-vel, valamint az örök kívülálló Arsenallal és a sokat fejlõdõ Tottenham Hotspurrel.

Persze a 2013/14-es szezon valamilyen szinten ismeretlen lesz, hiszen a tavalyi elsõ három helyezettnél új menedzser ül a padon, David Moyes az Old Traffordon, Manuel Pellegrini az Etihadban és Jose Mourinho a Stamford Bridge-en.

Ausztráliában a pénteki sajtótájékoztatón beszélve az ötszörös bajnok Carrick arra a kérdésre, hogy vajon ez lesz-e a legnyitottabb verseny, így reagált:

"Ez egy nehéz kérdés. Minden évben friss optimizmus van a bajnokság körül és az emberek a valaha volt legizgalmasabb sorozatot akarják. Végül az elmúlt évek során mindig hasonló csapatok voltak ott. Nálunk, a Manchester City-nél és a Chelsea-nél menedzserváltás volt. Ezek erõs csapatok és a legjobb jut a csúcsra. Hisszük, hogy ott leszünk, de ez minden bizonnyal kemény lesz. Öt vagy hat csapat is lesz, amelyeknek esélyük lesz a bajnoki címre, vagy a legjobb kettõbe, háromba bekerülni. Olyan jók, ha nem jobbak leszünk, mint valaha."

 


A United jelenleg egyhetes, szigorú edzõtáborozáson van Sydney-ben, felkészülvén a versengésre. Carrick bízik abban, hogy az A-League All Stars ellen is szerephez jut és nagyon elégedett a létesítményekkel valamint a körülményekkel, amelyek fogadták õket.

"Jó hetünk volt. Jó volt ide jönni és berendezkedni. Nyolc napot leszünk itt távozásunk elõtt. Fontos idõszak ez számunkra. Megfelelõen fel kell készülnünk, fizikálisan jó állapotba kell hozzuk magunkat, amire jó lehetõséget kaptunk."

"A pálya, amin edzettünk nagyszerû volt, az edzõtermet is tudtuk használni, nagyon otthonossá tettük. Ugyanazokat a dolgokat csináltuk, amiket Manchesterben is tudnánk. Jó hét volt ez számunkra."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!