Jönnek majd a gólok

David Moyes azonnal felismerte Danny Welbeck tehetségét és a benne rejlõ potenciált, amint elkezdett együtt dolgozni vele, de beszélt már a manchesteri születésû csatárral az eredményességérõl.


Welbeck 12 gólt szerzett azon a 39 mérkõzésén, amelyen a 2012/13-as, elsõ teljes manchesteri szezonjában szerepelt, ám az elmúlt szezon 40 meccsén csupán két alkalommal volt képes megzörgetni ellenfelei hálóját. Fontos megjegyezni, Welbeck szerepköre a két szezon során nagyban eltérõ volt, míg az elõbbiben egészen elöl szerepelt, addig tavaly a négy elsõ poszt mindegyikén megfordult - nagy hatást gyakorolva a csapatra.

Mindazonáltal mezõnyben mutatott játéka mellett a gólok azok, amiket Welbecknek üldöznie kell annak érdekében, hogy teljesértékû játékossá váljon és Moyes a közelmúltban beszélt is a 22 éves játékossal, akinek elmondta, erõfeszítései és alkalmazhatósága a legjobb eredményt nyújtja majd számára.

"Amikor megérkeztem, elmondták nekem, milyen fontos volt Danny és milyen fontos lesz" - mondta David Moyes Sydney-ben egy sajtótájékoztatón. "Adunk neki egy lehetõséget, ezzel esélye nyílik a játékra. Reméljük, hogy a gólok is jönnek tõle. Volt néhány helyzete [a Singha All Star XI ellen]. Rosszabb lenne, ha helyzetei sem lennének. Remélhetõleg elkezd néhányat értékesíteni közülük, ami megadja neki az önbizalmat ahhoz, hogy rengeteg gólt szerezzen."

 


"Úgy vélem, tisztában van azzal, mi a kérdéses körülötte. Beszéltem vele tegnap és elmondtam neki, minél keményebben dolgozik, annál több szerencse éri. Ha folytatja a gyakorlást és próbál javulni a befejezések terén, magabiztosnak érzi majd magát a lehetõségek során, amiket kap."

Welbeck hajlandóságot mutat a munkára, amivel játéka javulhat és Moyes-t lenyûgözte a játékos hozzáállása: "Soha nem volt kérdéses a munkája. Elmondtam neki, biztos vagyok abban, hogy megváltozik a helyzet, ha továbbra is a megfelelõ dolgokat teszi."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!