Moyes-nak tetszik elsõ gyõzelme

David Moyes egy boldog ember volt azok után, hogy manchesteri menedzsersége elsõ gyõzelmét könyvelte el csapata, amely 5-1 arányban gyõzte le a Foxtel A-League All Stars gárdáját.


Miután elõzõ héten Bangkokban egy letargikus eredménnyel nyitott, a United olajozottnak tûnt az ANZ Stadiumban, ahol 83 ezer szurkoló elõtt magabiztosan gyõzték le a házigazdákat.

"Különleges este volt ez azáltal, hogy megszereztem elsõ gyõzelmemet Manchester United menedzserként" - mondta Moyes a sajtótájékoztatón. "Jó teljesítmény volt. Talán több gólt is szerezhettünk volna - volt egy kapufánk és 1-2 helyzetünk is még."

"Az ellenfél remek show-t csinált, különösen az elsõ félidõben, amikor 1-2 alkalommal gondot okozott nekünk. Amint jött a gólunk, megvolt a lehetõségünk, hogy ellenõrzésünk alatt tartsuk a találkozót."

"Jó meccs volt ez számunkra. Feljebb léptünk és kicsit fittebbnek néztünk ki ma este, készebbnek hatottunk és a hõmérséklet is kicsit jobban segített minket, mint Thaiföldön."

Jesse Lingard és Danny Welbeck is duplázott, míg elsõ felkészülési mérkõzésén Robin van Persie lõtte az ötödiket, David Moyes pedig mindegyiküket dicsérte.

"Visszakapni Robint és bevetni õt is jó dolog volt, de úgy vélem, mély benyomást keltõ az volt, hogy Danny néhány gólt szerzett, de akár négy vagy öt gólt is szerezhetett volna."

"Az elsõ félidõben a kapus védett egyszer lábbal, ott nem volt szerencséje. Néhány remek elfutása is volt."

 


"Jesse jól játszott és reménykedtem abban, hogy mesterhármast ér el, mert azt hiszem, egy fiatal srácnak az nagy dolog lenne, ha a Manchester Unitedben ilyet tenne."

"De nagyon jó teljesítményt nyújtott - Robin gólja elõtt is jól elõkészített egy szép passzal. De nem csak jól játszott, hanem keményen is dolgozott, megmutatta érettségét."

Pénteken kiderült, hogy Moyes elbeszélgetett kicsit Welbeckkel: "Azt mondtam neki, ha továbbra is keményen dolgozik, ahogyan eddig, akkor a jutalom sem marad el. Úgy vélem, egy kis sokoldalúságot is megmutatott azzal, amit ma tett."

Wilfried Zaha elõször volt kezdõ a Manchester Unitedben és ismét igéretes produkciót nyújtott a jobb szélen, amirõl Moyes így vélekedett: "Zaha sokat tett a mérkõzéshez, de nem volt szerencséje gólszerzés terén. Arra is összejött, hogy Michael Keane-nek adjunk esélyt a második félidõben."

A United vasárnap Japánba repül az AON által szponzorált túra következõ állomására, Moyes pedig kellemes emlékekkel hagyja el Ausztráliát.

"Hihetetlen, hgy 83 ezer ember itt volt ma este, mindannyiuknak nagyon köszönöm. Mindenki arról beszél, mekkora támogatást élvez világszerte ez a klub és ez itt Sydney-ben is bebizonyosodott."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!