Magabiztos, de óvatos Vörös Ördögök

Sir Alex Ferguson úgy döntött, hogy pihenteti Rio Ferdinandot és Nemanja Vidicet a Rangers elleni Bajnokok Ligája mérkõzésen, de nagyon jól tudja, hogy keményen meg kell dolgozniuk, ha nem akarnak vesztesen távozni az Ibroxból.


A Manchester United jelenleg 10 ponttal a Bajnokok Ligája C-csoportjának élén áll, amellyel három ponttal a Valenciát, öt ponttal pedig a skót bajnok Rangers elõzik meg. Egy gyõzelem, vagy egy döntetlen már biztosítaná továbbjutásukat a legjobb 16 közé, azonban egy vereség végzetes lehet Sir Alex Ferguson legénységének.

 

"Ez egy érdekes helyzet, amit igazán komolyan kell vennünk" - kezdte a Vörös Ördögök menedzsere.

 

"Ha a Rangers gyõzni tudna, akkor nekünk le kellene gyõznünk a Valenciát az Old Traffordon, mert arra számíthatunk, hogy a spanyolok legyõzik a Bursaspor-t."

 

"A Rangers számára az is érdekes lehet, hogy ha holnap a Bursaspor kikap, akkor legfelejbb egy pontra lesz szükségük ahhoz, hogy kvalifikálják magukat az Európa-ligára. Azzal a biztos tudattal léphetnek pályára, hogy legalább ott folytathatják, de emellett még jó esélyük van arra is, hogy ha jól alakulnak az eredmények számukra, akkor a kieséses szakaszba is továbbjuthatnak."

 

Bár a csapat elsõ számû belsõ védõpárosa nélkül utazott el Glasgowba, és kénytelen lesz nélkülözni a csapat középpályájának motorját, Darren Fletchert is, Sir Alex Ferguson biztos benne, hogy a csapatával képesek lehetnek pozitív eredményt elérni, annak ellenére, hogy Európa egyik legbarátságtalanabb pályáján kell bizonyítaniuk.

 

"Vidic, Rio és Fletcher se lesz bevethetõ - sajnos Darren sérülés miatt - de itt van a lehetõség az olyan fiatalok számára, mint Chris Smalling vagy Jonny Evans. Mindketten játszani fognak a védelem tengeléyben, a holnapi meccs pedig remek alkalom lesz számukra, hogy újabb tapasztalatokkal gazdagodhassanak."

 

"A Bajnokok Ligájában ebben a szezonban remekül szereplünk. Még nem kaptunk gólt, és remélhetõleg holnap is folytatódik. A Valencia elleni teljesítményünk megbízható volt - jól használtuk ki a tapasztaltságunkat - a Bursaspor elleni idegenbeli mérkõzésen pedig uraltuk az egész mérkõzést, és klasszis teljesítményt nyújtottunk."

 

 

A Rangers egyelõre még nem talált legyõzõre az idei Bajnokok Ligája kiírásaban az Ibroxban. Walter Smith együttese 1-0 arányban legyõzte a Bursasport a második körben, majd 1-1-es döntetlent játszottak a Valencia ellen. Az eredményekbõl kitûnik, hogy senki nem mehet biztosra idegenben a glasgowiak ellen, és Sir Alex is kemény összecsapásra számít szerdán este.

 

"Tudom, hogy Madjid Bougherra sérült, ennek ellenére egy erõs Rangers pályáralépését várom. Megverhették volna verniük a Valenciát - akár három-négy gólt szerezhettek volna - és remek eredményt értek el az Old Traffordon is. Nem számít, hogy érték el, ez akkor is az õ érdemük."

 

"Ha visszatekintünk addig, amikor a Rangers egészen az UEFA-kupa fináléáig menetelt, akkor láthatjuk, hogy akkoriban a Rangers hazai formája nem volt a legjobb, de nem nagyon kaptak gólokat, és az idegenbeli mérkõzéseken rendre jól szerepeltek. Nagyon szervezettek, nehezen lehet õket legyõzni, ami nagyon nagy fegyvertény lehet számukra az olyan mérkõzés elõtt, mint a holnapi."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!