Milk Cup gyõztes a United

Oliver McBurnie találkozó végén szerzett góljával a Manchester United ötödik alkalommal nyerte meg a Milk Cup sorozatot. 2009 óta ez volt a klub elsõ diadala.


A Co Tyrone bátor ellenállását és kapusuk, Patrick Molloy remeklését a szõke csatár az utolsó pillanatokban törte meg, ezzel elkerülve a tizenegyeseket.

Elsõ alkalommal került a kiscsapat a sorozat döntõjébe és a rekornak számító 3602 nézõ egyértelmûen a hazaiakat támogatta a rendkívül viharos idõjárásban megrendezett találkozón.

Demetri Mitchell már a hatodik másodperc után kaput talált egy lövésével, ám a Vörös Ördögök kissé lassúnak tûntek az öt egymást követõ meccs hatására. Paul McGuinness csapata irányítása alatt tarotta az elsõ játékrészt és a labdabirtoklásban is fölényben voltak, mégis csak kevés veszély fenyegette az északírek kapuját.

Andreas Pereira pár remek csele után a Bradford City-tõl tapasztalatszerzés miatt a Uniteddel elutazó McBurnie közel került a gólhoz, de Molloy oldalra tudta paskolni a labdát.

Mitchell távolról eresztett meg egy kemény lövést, de Molloy a helyén volt, miközben a manchesteriek nem igazán tudták a másik szélen játékba hozni Joe Riley-t, ezáltal a szünetig patthelyzet alakult ki. A második játékrész korai szakaszában több mozgástere volt Riley-nak és Mitchell ballábas centerézét követõen fejeshez is jutott, azonban nem talált kaput.

Leginkább Mitchell és Pereira törekedtek arra, hogy történjen valami és az 51. percben Mitchell elõretörése végén Shay Duffy sárgult be csúnya szabálytalansága miatt. Pillanatokkal késõbb Pereira már azt gondolhatta, gólt szerez, de a tizenhatosról leadott lapos lövése végül a kapufa külsõ felérõl pattant a pályán kívülre. A belga fiatal remek csele után McBurnie próbálkozását blokkolták. A csatár következõ próbálkozása sikeresebb volt, nagyszerû lövése azonban Molley kapusból kihozta a legjobbat, mint ahogy Mitchell próbálkozásánál is a hazaiak hálóõre remekelt.

Joel Castro Pereirának kellett kiszaladnia a kapujából, hogy tisztázzon, de ezen kívül nem sok dolga akadt a United portásának. Nem úgy, mint Molloy-nak, aki Cameron Borthwick-Jackson közeli lövésénél védett elképesztõen nagyot.

Andreas Pereira beadására McBurnie ugrott a legmagasabbra, a labda pedig a felsõ lécrõl a gólvonal mögé pattant, Ruairi Croskery egy esetleges kipattanó miatt biztosított még, de végül a szõke csatár fejese gólt érdemelt.

 


Mark McGaray Pereira kapussal ütközött, szimulálásért a hazaiak játékosa kapott sárga lapot a ráadás pillanataiban, miközben a hazai drukkerek az elmaradt büntetõt kérték számon.

A sorozat legjobb játékosa Andreas Pereira lett, a klub pedig a legsportszerûbb címet is elnyerte, ami kétség kívül nagy öröm volt McGuinness számára.

"Nagyszerû volt számukra ez a gyõzelem és õk most nagyon jó nyomot követnek" - mondta Paul a találkozó után az északír BBC-nek.

"Inkább teljesen amatõr, mint profi csapattal játszottunk, úgyhogy nehéz felmérni, mennyire jók, de remek idõt töltöttek itt és jól lehetett keverni õket. Tyrone nehézzé tette a dolgot és a kapusuk kiemelkedõ volt - három vagy négy fantasztikus védést is bemutatott."

"Ami Oliver McBurnie-t illeti - úgy vélem, tisztelettel tartozunk a Bradfornak, amiért kölcsönadta nekünk. Élvezte az itt eltöltött hetet és jobb játékosként tér majd vissza, ami mindenkinek jó."


Milk Cup döntõ
Co Tyrone 0-1 Manchester United

United: J.Pereira - Reid, Tuanzebe, Borthwick-Jackson, Thompson - Riley(Rashford 46.), Willock, A.Pereira, Mitchell - Croskery, McBurnie.

Gólszerzõ: McBurnie 70'

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!