A legnagyobb menedzser

Ki volt a Manchester United legjobb menedzsere? A Sky Sports elindított egy szavazást, hogy kiderüljön a rajongók szerint, ki volt a legnagyobb menedzsere a Premier League bajnokainak.


Néhányan egylovasnak tartják a versenyt, de a Sky Sports szeretne biztosra menni. Természetesen Sir Alex Ferguson nagy kedvenc, de ne feledkezzünk el Sir Matt Busbyról, Tommy Dochertyrõl és Ernest Mangnallról se. A Sky Sports most lehetõséget kínál arra, hogy a szurkolók eldöntsék, ki volt a United történelmének legjobb menedzsere.

 
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
Ferguson idén nyáron akasztotta szögre karmesteri pálcáját, 26 és fél év hihetetlenül sikeres pályafutás végén, mely alatt 38 trófeával gazdagította a Vörös Ördögök dicsõségét. Az 1980-as évek nehézségeit követõen az angol bajnokság domináns erejévé kovácsolta az Old Trafford legénységét.
 
 
Tizenhárom bajnoki címmel, két Bajnokok Ligája gyõzelemmel, és öt FA-kupa trófeával tette Anglia legsikeresebb klubjává a Manchester Unitedet. Karrierje fénypontja a Triplázás éve.
 
Sir Matt Busby (1945-1969 és 1970-1971)
Mint egykori Manchester City és Liverpool játékos, Busby talán meglepõ választás volt a United menedzseri posztjára 1945-ben, de 25 évére visszatekintve a Vörös Ördögök élén, kétségtelen hogy a legjobb választás volt.
 
 
Vezetése alatt a klub öt bajnoki aranyat, két FA-kupát, és 68-ban Európa Kupát nyert. Az õ nevéhez fûzõdik a csodálatos Busby Babes korszak, Duncan Edwards és Sir Bobby Charlton felfedezése, majd müncheni légikatasztrófát követõen - melyben 23 ember, köztük nyolc United játékos vesztette életét - a klub újjáépítése. A szerencsétlenség után 10 évvel a Benfica legyõzésével szerzett európai cím volt az utolsó nagy gyõzelme.
 
 
Ernest Mangnall (1903-1912)
Õ volt a Manchester United elsõ sikeres edzõje, akinek irányítása alatt elõször lettek bajnokok az 1907/08-as szezonban, majd a következõ évadban az FA-kupa trófeát és azt követõen újra bajnokságot nyert a csapattal. Az 1911/12-es szezont viszont már a városi riválisoknál folytatta. Távozását követõen a Unitednek 40 évet kellett várnia a következõ bajnoki címre.  
 
 
Tommy Docherty (1972-1977)
Öt évig volt az Old Trafford fõnöke, de mindössze hat évvel az európai siker után, Docherty nem tudta megakadályozni, hogy csapata visszacsússzon a másodosztályba. Viszont a következõ szezonban visszahozta õket, és az 1975/76-os évadban a First Division harmadik helyén végzetek, továbbá bejutottak az FA-kupa döntõjébe, ahol a Southampton ellen szenvedtek vereséget. 1977-ben viszont már gyõztek a Wemleyben, a Liverpoolt verték 2-1-re, ezzel megfosztva a riválisokat a Triplázástól.
 
 
Nos, mit gondolsz, ki volt a legnagyobb menedzser a Manchester United történetében? Szavazatodat itt várjuk. Szavazás lezárása augusztus 9-én, eredményhirdetés augusztus 12-én.
 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!