O'Shea: a haverom, Rio

A Rio Ferdinand tiszteletére rendezett mérkõzés elõtt az egykori Vörös Ördög, John O'Shea rója le tiszteletét korábbi csapattársának a ManUtd.com-on leközölt exkluzív írásával.


"Amikor Rio megérkezett az Old Traffordra, úgy nézett ki az öltönyében mint John Travolta, és az volt az elsõ benyomásom, hogy borzasztó ízlése van az öltözködés terén. Ennek ellenére meglehetett állapítani, hogy egy olyan srác akinek mégis van stílusa és hamarosan a Manchester United sikereinek egyik fõszereplõje lett."

 

"Az igazat megvallva, általában jól öltözött volt és a viselkedése ragályos volt az öltözõben. Természetesen van egy vonal a magabiztosság és az arrogancia között, de Riónak volt annyi esze, hogy ne lépje át ezt a vonalat és hagyta, hogy inkább a teljesítménye alapján ítéljék meg."

 

"Rio nem félt kinyitni a száját, így könnyen sikerült megértetnie magát és kialakítania a kapcsolatot Európa egyik legjobbjával, Nemanja Vidicel. A szurkolók szeretik összehasonlítani Vida keménységét Rio technikájával, de higgyétek el nekem, nincs olyan csatár aki azt mondaná, hogy Rio nem elég kemény. Sok fajta erõ ötvözõdik benne és piszkos is tud lenni ha esetleg szükség van rá."

 

"Azt csodálom benne a legjobban, hogy mindenre képes. Tud indítani, meg tudja szelíditeni a labdát majd kihozza hátulról. Volt néhány meccse a középpályán, sõt egyszer még gólt is szerzett! Ahogy mondják, remek képességei vannak."

 

 

"Az irányítás hatalmas szerepet kapott Rio játékában és addigra mire elmentem, már egyértelmûen lehetett látni a befolyását a csapatban. Az olyanok mint Giggsy, Scholesy vagy Gaz Neville még mindig ott voltak, de Rio megtapasztalta, hogy ezek a játékosok mit tettek érte és Õ ugyanezt akarta megtenni másokért. Jonny Evans talán erre a legjobb példa, hogy Õ milyen jól profitált ebbõl."

 

"Rio mindig is Európa legjobb védõi közé tartozott és bármikor elmehetett volna egy másik klubhoz, de Õ büszke arra, hogy a Unitednek nyerhet trófeákat és jól tudja, hogy ez a legjobb klub a számára. Ezért kijár Neki a tisztelet. Egyértelmû, hogy a klub is óriási lojalitást tanúsított iránta."

 

"A szurkolók azt kérdezik, hogy hol helyezkedik el a United nagy védõi között, és erre azt kell, hogy mondjam, hogy mindenképpen az elsõk között kell lennie. Nem egyszerû különbözõ generációkat összehasonlítani, de az érem gyüjteményével nem lehet vitatkozni. Kevesen voltak jobbak nála. Ez a szenvedélyes dicséret több mint megérdemelt, és remélem, hogy élvezni fogja a tiszteletére megrendezett meccset pénteken. Gratulálok Rio!"


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!