Rio: A legnagyobbak

Rio Ferdinand elmesélte, melyek azok az emberek, helyek, meccsek, pillanatok manchesteri pályájából, melyek leginkább inspirálték õt.


Legnagyobb labdarúgó, akivel valaha találkoztam...Diego Maradona a valaha élt legnagyobb focista. Õ volt a hõsöm, amikor felnõttem és az egyik legnagyobb motiváló tényezõ. Amit anglia ellen tett az 1986-os világbajnokságon, az a gól - nem Isten keze, hanem a másik - az olyan volt, amit álom volt nézni. Imádtam mindent abban, ahogy játszik, olyan volt, akár a költészet.

Legnagyobb meccs, amin részt vettem...Ez a Róma elleni 7-1-es gyõzelem kell, hogy legyen. Csak arra emlékszem, hogy a találkozó után Sir Alex azt mondta, ez olyan eredmény, amit egyszer kapsz az élettõl. Ez volt az a pillanat, amikor minden összejött és minden egyes játékos nyolcast vagy kilencest érdemelt volna a tizes listán. Azon a meccsen a világ bármelyik csapatát legyõztük volna.

Legcsodásabb hely, ahol jártam...Hogy õszinte legyek, nem tudok egyet mondani. Egy párat fogok mondani...Tel Aviv hihetetlen hely. Fantasztikus idõt töltöttem ott: remek volt az idõ, az ételek és az emberek. Sydney is ott van már. A Uniteddel most voltam csak ott. Nagyon jó idõt töltöttünk ott, szeretnék a családommal visszamenni majd. Imádom Ázsiát is; szeretem Japánt, Indonéziát, Thaiföldet, Dél-Koreát. Mindig nagyszerûen telnek el a napok, amikor ezekre a helyekre látogatok.

 


Legnagyobb ember, akivel valaha találkoztam...Nelson Mandela. Ha inspirációról beszélünk, õ maga az inspiráció. Olyan valaki, aki feláldozta életét a nemzetének és menedéket nyújtott minden neheztelés nélkül bárkinek, azt hiszem, mindannyiunk tanulhatunk ebbõl valamit. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy ember elérhet annyit, amennyit õ elért, hihetetlen.

Legnagyobb dolog abban, hogy Vörös Ördög vagyok...Az, hogy része lehetek a klub történelmének. Amikor a Manchester United történelmérõl és hagyományairól olvasol, belemerülsz ebbe és tészévé válsz, az nagy eredmény. Ezt megtenni, mellé még trófeákat is nyerni, az még sokkal jobb. A szurkolóink, bármerre is megyünk a világban, a legjobb szurkolók. Szóval csak ez a legjobb érzés, hogy mindennek része vagyok.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!