Fortune támogatja az új edzõket

Quinton Fortune szerint David Moyes bölcs döntést hozott, amikor meghívta Ryan Giggs-t és Phillip Neville-t a Manchester United edzõi stábjába.


A dél afrikai játszott Giggsszel és Neville-lel is az Old Traffordon eltöltött hat szezonja során és az átfogó felkészülési túrán is szemtanúja lehetett, hogyan is dolgozik a két új edzõ. A harminchat éves egykori Vörös Ördög meggyõzõdése, hogy egykori csapattársai sikereket fognak elérni ebben a szezonban.

 
Viszont Fortune elismerte, hogy egy kicsit furcsa úgy látni a volt csapattársait, mint a személyzet tagjait ahogy az AON Edzõközpontban tevékenykednek, ugyanis õ ott végzi a személyes edzéseit. 
 
"Phil már dolgozott Moyesszal az Evertonnál így kívülrõl-belülrõl ismerik egymást, de Giggsy-vel kapcsolatosan kicsit szokatlan a helyzet, mert Õ még játszik és láthatjuk, hogy edz a srácokkal is" - mondta Quinton a ManUtd.com-nak adott exkluzív interjújában.
 
"Ennek ellenére látom benne a változást, amit az edzõkkel töltött idõ okoz."
 
 
"Ryan egy nagyszerû ember, aki remek kapocs lehet az edzõk és a játékosok között - ki is lehetne jobb, ha felteszed a kérdést, mint a klubnál leghosszabb ideje szolgáló játékos? Hihetetlen tapasztalattal rendelkezik. Phil is az egykori nagy United játékosok közül való, Õ megtestesíti a tradicíókat és tudja, mit jelent ennél a klubnál játszani. Nagyszerû dolog, hogy ezek az emberek dolgoznak együtt a csapattal."
 
Természetesen most már mindenkinek a figyelme a szombati, Swansea elleni idegenben lejátszandó meccsre irányul, amikor is elkezdõdik a  2013/14-es Barclays Premier League. Ez a mérkõzés már Fortune-t is izgatja, de bevallja, hogy szerinte a nyári változások után nem lesz egyszerû dolga a Unitednek.
 
"Kemény lesz. Mindig ott lesz a kérdés, hogy mivel Sir Alex már nincs ott, vajon a United ugyanolyan erõs lesz-e David Moyes vezényletével? Akármelyik menedzser vette is volna át kormányt, nehéznek találná a kihívást."
 
"Természetesen az emberek az alapján ítélnek meg minket, hogy milyen eredményeink voltak a felkészülési tornán, de én nem számolok azokkal a mérkõzésekkel. A legfontosabb dolog, hogy mérkõzések legyenek a játékosok lábaiban, egyre fittebbek legyenek és elkerüljék a sérüléseket. A játékosok remek mentalitással rendelkeznek, amit a tétmeccseken tudnak elõvenni, az elsõ ilyen mérkõzés pedig a Swansea ellen lesz. Alig várom!"
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!