Válogatottak: Varázslatos Welbeck

Szerda este két Manchester United játékos is kivette részét az angol gólokból, míg Danny Welbeck gólt fejelt, addig Tom Cleverley gólpasszal segítette válogatottjukat a skótok feletti 3-2-es sikerhez.


Wayne Rooney is a kezdõben kapott helyet és 67 percet játszhatott, míg Wilfried Zaha és Phil Jones a második félidõ végén kapott lehetõséget néhány perc erejéig.

David Moyes, a United menedzsere szakértõkén szerepelt az ITV stúdiójában és a találkozót követõen így nyilatkozott: "Úgy gondolom, Danny és Tom jól teljesített. Danny gólt szerzett ma este és megmutatta, mire képes."

"Wayne egyre jobban bemelegedett, ahogy telt a meccs. A legfontosabb az, hogy játékperceket kapott, ami jó számunkra."

Rooneyt az a Rickie Lambert váltotta, aki végül Anglia gyõztes gólját szerezte. A Southampton csatára elsõ alkalommal szerepelt a háromoroszlánosok gárdájában és Leighton Baines baloldali szögletét juttatta kapuba elsõ labdaérintésével.

Danny Welbeck a második játékrészben fejjel talált be Steven Gerrard szabadrúgását követõen, ezzel Anglia második alkalommal is hátrányból állt fel azt követõen, hogy Kenny Miller remek találattal juttatta elõnyhöz Skóciát - a találkozó során már másodszor. Ugyanis az elsõ játékrészben James Morrison góljával vezettek a vendégek, amire Theo Walcott válaszolt Tom Cleverley csodás kiugratását követõen.

 


Welbeck bõ egyórai játék után majdnem duplázott a Wembleyben, de akrobatikus lövése a kapu mellé suhant. Nem sokkal ezután Cleverley és Rooney is távozott a pályáról, de így is három Vörös Ördöggel fejezte be a találkozót az angol nemzeti csapat, hiszen a padról Zaha és Jones is pályára lépett. Zaha helyzetet alakított ki Lambert számára, majd a ráadás perceiben Welbeck elõtt adódott még egy lehetõség.

Még egy manchesteri játékos iratkozott fel a góllövõk közé. Dániában játszott egymással Chile és Irak, Angelo Henriquez pedig a dél-amerikaiak hatodik gólját szerezte a 6-0-ás végeredménnyel végzõdõ találkozón. Kétségkívül a Barcelona szélsõje, Alexis Sanchez volt a sztár, aki két gólja mellett elõkészítette a Wiganben szereplõ Jean Beausejour találatát is.

Egykori Vörös Ördög, Cristiano Ronaldo akadályozta meg egy késõi találattal, hogy Robin van Persie és válogatottja gyõztesen hagyja el Portugáliát. A találkozó nagy részében Kevin Strootman korai góljával Hollandia vezetett, de a találkozó vége elõtt három perccel a luzitánok talizmánja egyenlített. Van Persie a kezdõben kapott helyet és egy órát játszott, majd helyére Klaas-Jan Huntelaar állt be.

Tegnapi nap korábbi részében Shinji Kagawa is gólt szerzett, ám Japán hazai pályán 4-2-re kikapott Uruguaytól, amelyet Diego Forlan két góllal is kisegített.
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!