Szerencsére nincs új sérülés

David Moyes reméli, hogy a hétközi válogatott mérkõzésekrõl minden játékosa egészségesen tér vissza, miközben elsõ Premier League mérkõzésére készül a Manchester Uniteddel.


Négy nappal azt követõen, hogy megnyerte a Community Shieldet, a menedzser szerdán az ITV stúdiójában szakértõként tekintette meg, ahogy Anglia 3-2-re legyõzni hazáját, Skóciát. Wayne Rooney, Danny Welbeck, Tom Cleverley, Phil Jones és Wilfried Zaha is pályára léphetett és szerencsére egyikük sem sérült meg.

Eközben Robin van Persie és Shinji Kagawa is játszott nemzeti csapatukban, Angelo Henriquez pedig Chile válogatottját erõsítette Dániában és õk sem sérültek meg.

Moyes csütörtökön az MUTV-ben megkönnyebbülten beszélt: "Remek volt, hogy Wayne játszott valamennyit, úgy vélem, Danny és Tom jól játszott, de összességében az a legjobb, hogy mindenki sérülés nélkül vészelte át ezt. Reméljük, hogy az ilyen meccseken nem szenved sérülést senki. De nem csak ezen a találkozón és meg kell bizonyosodnunk, hogy az össze játékosunk, akik visszatérnek a válogatottól, sérülés nélkül teszik azt."

 


"Nem hiszem, hogy bárki is szeretné az ilyen barátságos mérkõzéseket egy héttel a rajt elõtt. De amennyire én tudom, ez volt az utolsó ilyen, hogy augusztusban a kezdés elõtt rendeznének ilyet. Az összes menedzser és klub így van ezzel, mert ez az a hét, amikor mindenki az utolsó elkészületeket a helyére akarja tenni, de ha nincs ott minden játékosa, úgy nehéz."

Természetesen a felkészülési túra során Moyes képes volt elemezni személyzetét és megnézni, mik az erõsségei és gyengeségei a United bajnokcsapatának. De vajon lehet valamit tanulni abból, ha azt nézi, hogyan teljesít egy játékos a nemzeti csapatában?

"Az évek során figyeltem a United játékosokat is a válogatottakban. De amikor menedzser vagy, más fényben nézed. Másképp tudtam Tomra és Dannyre figyelni, Wayne-re is, látva azt, hogyan teljesítenek."

"De telefonon keresztül is kaptam infókat a stábtól, akik más játékosokat figyeltek különbözõ országokban és beszámoltak arról, hogyan játszottak, van-e sérülésük. Az elõzõ este legfontosabb híre az, hogy senki nem szenvedett sérülést."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!