Swansea City 1-4 Manchester United

Van Persie és Welbeck dupláival sima gyõzelemmel kezdte idei bajnoki menetelését a United.


Úgy indult a találkozó, ahogyan azt várni lehetett, hiszen köztudott, hogy a walesiek nagyon jók a labdatartásban, pláne otthon. Ezt meg is mutatták az elsõ 10 perc során, amikor 69-31 százalékban õk birtokolták a játékszert. Azonban ez a labdatartás nem párosult helyzetekkel, a United tizenhatosáig sem sûrûn jutottak el, de ha mégis, onnantól megállt a tudomány.

Sõt, az elsõ helyzet a Vörös Ördögök elõtt adódott, amikor Ryan Giggs szabadrúgása Phil Jones elõtt labdolt, aki 15 méterrõl tüzelt, Vorm a lév alá tartó labdát azonban szögletre tolta.

Az elsõ tizenöt perc végén újabb két helyzet adódott a vendégek elõtt, elõbb Robin van Persie fejese halt el Vorm ölében, majd a holland remekül szöktette Giggset, aki rávezethette a kapusra, ám a védõk beérték és amikor a legenda le akarta passzolni Danny Welbeckhez a játékszert, a védõk menteni tudtak.

Ismét jött a United, Antonio Valencia a tizenhatos elõterében Welbeckhez továbbított, aki ahelyett, hogy Giggshez passzolt volna, inkább lõtt, Vormról kijött a labda, éppen Giggs elé pattant, kinek próbálkozása elkerülte a hazai kaput.

A 19. percben jegyezhettük fel az elsõ hazai helyzetet, Routledge a hosszú alsót célozta meg, David de Gea azonban leért és kiválóan hárított. Nem sokkal késõbb Michu pillanatai jöttek, elõbb de Geát tornáztatta meg, majd szöglet után fejelt, de nem talált kaput.

Bõ félóra játékot követõen mattolta ellenfelét a bajnok, Giggs ívelt elõre van Persie-nek, aki átvette a játékszert, majd akrobatikus mozdulattal a háló bal felébe lõtt, 1-0 a Unitednek a 34. percben.

Két perc múlva már kétgólos volt David Moyes csapatának elõnye, Evra beívelése Valenciát találta meg, aki a kapuhoz közeli helyzetbõl lövés helyett inkább bepasszolt Welbecknek, aki kihagyhatatlan helyzetbe került és könnyedén passzolt a gólvonal mögé, 2-0 a vendégeknek.

 


A két gól megzavarta a hazaiakat, a United labdatartása folyamatosan nõtt és annak ellenére, hogy a félidõben 56-44 százalék volt ez az érték a Swansea számára, a Vörös Ördögök teljesen kézben tartották az elsõ 45 percet és bár elég sok pontatlanság jellemezte fõleg a középpályán Tom Cleverley és Giggs játékát, így is elmondható volt, hogy jogos volt a vezetésük, hiszen védekezésben felõrölték ellenfelüket, elöl pedig villantak azok, akiknek kellett.

Fordulás után Laudrup két csatárra váltott, de csapata nem igazán javult fel a kapu elõtti játékban.

Öt percnyi játék után Michu lõtt 21 méterrõl, amit de Gea könnyen fogott, majd Wilfried Bony felejt le egy labdát csatártársának, aki elõl David mentett, ami után ápolni kellett.

Egy órányi foci után de Gea kirúgását csúsztatta Valencia van Persie-hez, a holland kapura tört, de lövése elkerülte a kaput.

David Moyes cserélt, Giggs helyére Wayne Rooney állt be az utolsó 30 percre. Nem sokkal késõbb helyzetbe is kerülhetett volna az angol csatár, amikor Danny Welbeck saját térfélrõl indult el, de nem figyelt a lesre, így elmaradt a helyzet.

Van Persie szöglete után Evra bólintott, Canas mentett gólvonal elõl, majd a 72. percben Rooney passzolt középpályán van Persie-hez, aki kapu felé indult, egy csellel tisztára játszotta magát és 17 méterrõl csodálatos gólt lõtt, 3-0-ra módosítva az eredményt.

 


Az újabb gól után a hazaiak még kevesebbet veszélyeztettek és szinte a semmibõl jött Bony szépítõ találata. Welbeck könnyelmû volt saját tizenhatosának elõterénél, elvesztette a labdát, a csereként beálló Hernandez nagy labdát adott Bony-nak, aki kilõtte a bal alsót, 1-3.

Nem sokkal késõbb Rooney jobbról ívelt kapu elé, Welbeck elõl Chico mentett hatalmasat. Ám a végére maradt még a találkozó talán legszebb pillanata. Rooney remek passzal ugratta ki Welbecket, aki a kimozduló Vormot pimasz mozdulattal átemelte, beállítva a végeredményt.

Bár nem adott ki magából mindent David Moyes gárdája, ilyen arányban is megérdemelten gyõzött.


Premier League, 1.forduló
Swansea City 1-4 Manchester United
Liberty Stadium

Vezette: Phil Dowd

Swansea: Vorm - Rangel Chico, Williams, Davies - Canas(Sung-Yueng 77.), Britton(Bony 46.) - Dyer, Shelvey, Routledge(Hernandez 46.) - Michu
Nem használt cserék: Tremmel, Amat, Taylor, Pozuelo

United: de Gea - Jones, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Cleverley, Giggs(Rooney 61.) - Welbeck - van Persie(Anderson 86.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Fabio, Smalling, Zaha, Kagawa


Gólszerzõ: Bony 82' illetve van Persie 34', 72', Welbeck 36', 92'


Sárga lap: Canas illetve Valencia, Carrick, Cleverley

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!