Danny továbbra is magas szinten teljesít

Nem kell zseninek lenni, hogy az ember észrevegye, Danny Welbeck-ben hihetetlen potenciál van, és a csatár máris két remek találattal kezdte a szezont.


Amíg az emberek figyelme a napról napra folyó szappanopera szerû átigazolási herce-hurca körül forog, addig a sajátnevelésû játékosok fejlõdése sohasem fog ugyanannyi figyelmet kapni, különösen mivel ez szinte kivétel nélkûl egy lassú folyamat.

 
Welbeck már gyerekkora óta a klubnál van, és most 22 évesen, még mindig nincs vége a történetének, ami egy ijesztõ tényezõ lehet a Barclays Premier League többi csapatának.
 
Tavaly szerzett gólokat a válogatott színeiben, szó nélkül elfogadta, hogy tartalékként számolnak vele a bajnokságban, illetve máshol is, és noha élete talán eddig legnagyobb meccsén volt túl a Bernabeuban, összeségében mégis csalódott volt az egész éves teljesítményével. Viszont hiba lenne csak ezek alapján megítélni ezt a bimbózó tehetséget.
 
Akárkivel fogsz is beszélni az Akadémia edzõi stábjából az AON Edzõ Komplekszumban, mindenki a fejlõdés fontosságát fogja hangsúlyozni. Welbeck csak kétszer szerzett gólt tavaly, de vajon javult-e a játéka? Az alapján, hogy negyven mérkõzésen lépett pályára, kulcsszerepe volt a Real Madrid elleni mindkét találkozón, továbbá a legfontosabb hazai meccsekbõl is kivette a részét, a válasznak egy egyértelmû "igen"-nek kell lennie.
 
 
Annak köszönhetõen, hogy egy szélesebb szerepkörben kellett rengeteg önzetlen munkát vállalnia a csapatért, vajon kiforrottabb játékos lett? Szinte biztosan. Lehetetlen nem számításba venni azt a tényt, hogy a szezon talán legkritikusabb pillanatába szerzett labdát Gael Clichy elõl az Etihadban, még tavaly decemberben.
 
Jópáran kételkedtek benne, hogy Welbeck csillaga továbbra is emelkedne és, hogy csak fejlõdni fog a megszerzett tapasztalattal mind klub mind pedig a hazája javára. A góltalanság egyértelmû mellékhatása volt annak, hogy Robin van Persie érkezése után többnyire csak a szélen kapott lehetõséget. Ez viszont még nem jelentette azt, hogy a manchesteri tûz kiégett volna benne.
 
Az a bizonyos debütáló gól a Stoke City ellen még 2008-ban azt súgta nekünk - szintúgy a tartalékokhoz és az U18-hoz való visszatérése - és a válogatottban elért gólaránya, beleértve a nagy tornákon szerzett találatait is, hogy ez a srác valami elképesztõ.
 
Ez alapján, most, hogy ilyen nagy figyelmet vívott ki a Swansea City ellen lõtt két góljával, nem kell annyira meglepõdnünk. Mindenki arra számíthat, hogy Welbeck továbbra is fejlõdni fog, és mint az egyik legjobb csatár fog kulcsjátékossá válni a Unitedben az elkövetkezõ évek során.
 
David Moyes gyorsan észrevette, hogy a támadónak az akció kellõs közepére kell kerülnie, mint ahogy erre jó példa volt az elsõ gólja, amikor is Antonio Valencia középre lõtt labdáját juttatta a Liberty Stadion hálójába. Valamint az, ahogyan az utolsó percben tökéletesen emelte át a labdát Michel Vorm felett a hosszúba...nem olyan olyan ember csinálta ezt akinek önbizalomhiánya lenne a kapu elõtt.
 
Meg kell említeni viszont, hogy remélhetõleg a Swansea szépítõ góljából is tanulni fog miután Pablo Hernandez szerelte le egy veszélyes helyen, mélyen a saját a térfelén. Ez mind a tanulás része egy olyan játékosnak aki most szombaton érte el csupán a századik bajnoki szereplését.
 
Egy biztos. Olyan izgalmas személyiségrõl van szó aki letámadja az ellenfelet, fáradhatatlanul dolgozik, már elõl védekezik, növekvõ veszélyt jelent a pontrúgásoknál és még több góllal fog hozzájárulni az idei szezonhoz. A jelenlegi Premier League bajnok, Welbeck készen áll, hogy pusztítást végezzen az ellenség soraiban.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!