Carrick még több trófeát akar

Michael Carrick kijelentette, a trófeák iránti éhség sohasem csillapodik a Manchester Unitednél, nem számít mennyit nyert belõlük a csapat.


A középpályás már ötödik Premier League bajnoki címét gyûjthette be az elõzõ szezonban, tette ráadásul mindezt úgy az angol válogatott játékos, hogy hihetetlenül kimagasló teljesítményét elismerve társai az Év legjobb játékosának választották.

 

Kemény feladat elõtt áll a bajnoki címvédõ, ha továbbra is a trónon akar maradni, ugyanis a Manchester City és a Chelsea - utóbbi lesz a hétfõi vendég az Old Traffordon - játékosai mind nagyon eltökéltek, hogy megszerezzék a bajnoki aranyérmet. Azonban Carrick kijelentette, a United vágya, hogy a legjobbak között maradjon, ugyanolyan hatalmas méreteket ölt, mint korábban.

 

"Ez [sikerre éhesnek maradni] nem igazán nehéz. Sõt, inkább könnyû" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Az érzés arról szól, hogy trófeákat gyûjthetsz és csapatként és klubként együtt érünk el sikereket, amely nagyon kielégítõ. Ezt pedig az ember újra és újra át akarja érezni. Ha egyszer sikerül ilyen sikert elérni, akkor az ember többet és többet akar."

 

"Ha mégnézünk olyasvalakit, mint Giggsy, akkor láthatjuk, hogy már 13 bajnoki címet nyert, amely elképesztõ. De meg tudom érteni, hogy miért akar belõlük még többet."

 

"Ebben a szezonban még sikerre éhesebben tértünk vissza, ez pedig köszönhetõ az elõzõ szezonnak. Bizonyos szempontból ilyenkor az ember sokkal eltökéltebb, hogy újra átélje az érzést, mint amikor még csak elõször szerzi meg, mert ilyenkor mindenki téged akar legyõzni. Téged pedig pontosan ez vezérelhet."

 

 

Három pont megszerzése hétfõn este a Chelsea ellen egyértelmûen hatalmas lökést adhatna a csapat címvédési reményeinek, különösen úgy, hogy a következõ hónap elején idegenbeli mérkõzések várnak rájuk a Liverpool és a City ellen.

 

"Jó rajtot vettünk a Swansea ellen és nagyon fontos, hogy jól kezdjük a szezon elejét annak fényében, hogy új menedzser irányít már bennünket, és hogy milyen nehéz mérkõzések elé nézünk az elsõ öt-hat fordulóban" - tette hozzá.

 

"Remek teljesítményt nyújtottunk, de még mindig hihetetlenül sok lehetõség rejlik a fejlõdésre és ennél többet is láthatnak majd tõlünk az elkövetkezendõkben."

 

"Sir Alex néhány évvel ezelõtt azt mondta, ahhoz, hogy képes legyél igazán Karácsonykor és onnantól kezdve egészen a szezon végéig toppon lenni, ahhoz elõfordulhat, hogy lassan kezded a szezont. De most, hogy akármelyik csapat is nyerje meg a bajnokságot, nem fog sok mérkõzést veszíteni, mindennek nagyon a helyén kell lennie. Az elmúlt években erre igencsak nagy hangsúly helyezõdött. Ez olyan dolog, amellyel mi is, és a többi csapat is maximálisan tisztában van."

 

"Nehéz megmondani, hogy melyik csapatok lesznek érdekeltek a versengésben még májusban is. Két évvel ezelõtt a Tottenham is jól indult, aztán a végén egy kicsit eltûntek. Szerintem potenciálisan négy, öt, esetleg hat csapat lehet érintett januárig-februárig. Csak ezután szûkül le a kör, amikor már a nyomás a tetõfokára hág és változnak az elvárások is. Általában ez így szokott lenni. Remélhetõleg mi ezúttal is ott leszünk a végén, és beleszólhatunk a végelszámolásba. Ehhez megvan minden szükséges tapasztalatunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!