Moyes: Robin lenyûgözött

A Manchester United menedzsere, David Moyes honfitársához, Ruud van Nistelrooyhoz hasonlította Robin van Persie-t, miután közös együttmûködésük elsõ napjaiban teljesen lenyûgözte a 30 éves támadó.


Moyes még az Everton menedzsereként igen nagyra tartotta az Old Trafford egykori idolját, Ruud van Nistelrooy-t, jelenlegi játékosával, Van Persievel pedig hasonlóságokat vél felfedezni, miután közelrõl is megbizonyosodhatott arról, hogy a holland játékos milyen teljesítményre képes vörös mezben.

 

"Ahogy Robin érti a játékot, és ahogy mozog, fõként a tizenhatoson belül, az valami szenzációs" - kezdte Moyes."

 

"Maga a tökély."

 

"Vannak olyan dolgok, amiket akkor se tudsz kihozni egy játékosból, ha erre külön figyelmet szentelsz az edzéseken, és ilyenek például az ösztönos megoldások, amiket igazán jó csak a klasszis játékosok tudnak. Mindig is csodáltam, hogy Ruud van Nistelrooy miként tudott annyi gólt szerezni. Szerintem õ egy hihetetlen gólgyáros volt."

 

"Mindig megmutattam a középcsatáraimnak, és arról kérdeztem õket, hogy tudott van Nistelrooy ennyi gólt szerezni, hogy csinálta? De ebbõl Robinban is megvan valami, valami egészen különleges és más. Olyan képessége van, hogy rengeteg, de egészen különbözõ típusú gólokat képes szerezni."

 

 

Van Persie sikeres bemutatkozó idényen van túl a Vörös Ördögök színeiben, hiszen például a Premier League gólkirályi címét is elnyerte új állomáshelyén, és úgy tûnik, hogy nem tud leállni, ugyanis már most négy gólnál jár a még szinte el sem kezdõdött idei szezonban.

 

"Azt kell hogy mondjam, hogy már azóta briliáns, mióta csatlakozott hozzánk Sydneyben" - tette hozzá.

 

"Nagyon rendesen odafigyeltünk rá, és minden olyan szükséges dolgot elvégzetettünk vele ahhoz, hogy a lehetõ legmegfelelõbb módon felkészüljön."

 

"A legnagyobb dolog számomra az volt, hogy munkamoráljával mennyit hozzátett ehhez. A múlt heti mérkõzésnek volt egy olyan idõszaka, úgy a 70. perc körül, amikor nagyon sokat segített vissza, remek csapatmunkát végezve. Számomra az az egyik legnagyobb dolog vele kapcsolatban, hogy mennyire csapatemberként tud viselkedni."

 

"A megfelelõ korban van. Odafigyel magára és tavaly egy parádés szezont tudhatott maga mögött sérülések nélkül, utóbbiból pedig rengeteg önbizalmat meríthetett. Tudjuk, hogy voltak olyan idõszakai, amikor nem annyira ment neki a játék és nem tudott gólokat szerezni, de a csatárok idõnként átesnek ilyeneken. A Manchester United pedig a legjobban járt el akkor, amikor így is játszatta, hiszen csak így tudott túllendülni ezen."

 

"Összességében teljesen le vagyok nyûgözve a hozzáállásától és attól, ahogyan munkába veti magát. Remek dolog vele együtt dolgozni. Megkérdeztem, hogy hány érmet nyert eddig, és azt válaszolta, hogy egyet, de ekkora láttam egy csillanást a szemében, és így szólt, 'Többet akarok nyerni, mint egyet, és ezért mindent meg is fogok tenni'."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!