Manchester United 0-0 Chelsea

Mindkét csapat számára a vereség elkerülése volt a cél.


Lehetne közhelyeket írogatni, miszerint óriási taktikai csata folyt a pályán, de talán közelebb áll a valósághoz az, hogy a csapatok semmi kockázatot nem vállalva megelégedtek az egy ponttal.

Az elsõ játékrész manchesteri labdabirtoklásról, Oscar gyengébbnél gyengébb lövéseirõl szólt. A londoniak brazilja három alkalommal is lõhetett, de mindegyik próbálkozása eredménytelennek bizonyult.

A United próbált rést találni a betömörülõ, csatár nélkül felálló Chelsea csapatán, de az elöl játszók nagyon pontatlanok voltak, így pedig nehéz volt helyzeteket kialakítani.

Robin van Persie kétszer próbálkozott, elõször Michael Carrick labdaszerzése után oldalhálót talált a csatár, majd Patrice Evra beívelését bólintotta sokkal a kapu fölé.

 


A szünet elõtt még egy Tom Cleverley bombát jegyezhettünk fel, azonban õ is eltévesztette jó két méterrel a jobb felsõ sarkot.

Fordulás urán kissé felpörgött a találkozó, de ez is csak annyira volt jó, hogy egy átlagos Premier League meccs szintjét súrolja az iram. A United továbbra is fölényben volt mezõnyben, de nem tudta áttörni a sokszor 11 emberrel a labda mögött tartózkodó vendégeket.

Leginkább átlövések jellemezték a játékrészt, hiszen Hazard, Danny Welbeck, Wayne Rooney és Cahill is így próbálkozott, de egyikük sem nehezítette meg a kapusok dolgát.

A 62. percben Cleverley lõtt a tizenhatosról, azonban Lampard kezérõl visszapattant a labda, de Atkinson játékvezetõ továbbot intett meglepõ módon. Meglepõ módon???

David Moyes széleken frissített, Antonio Valencia és Welbeck helyett a pályára lépett Ashley Young és Ryan Giggs is. Az elõbbi két remek beadással vétette észre magát, de a kapu elõtt vagy a védelem, vagy a kapus nehezen, de fel tudott szabadítani.

A meccs végén még van Persie és Evra próbálkozott, de nem tudtak kapuba lõni.

A Unitednek több próbálkozása volt, mezõnyben uralta a találkozót, de ez a fölény nem párosult góllal, így döntetlennel zárult a találkozó.


Premier League, 2. forduló

Manchester United 0-0 Chelsea
Old Trafford

Vezette: Martin Atkinson

United: de Gea - Jones, Ferdinand, Vidic, Evra - Carrick, Cleverley - Valencia(Young 66.), Rooney, Welbeck(Giggs 77.) - van Persie
Nem használt cserék: Lindegaard, Kagawa, Smalling, Büttner, Anderson

Chelsea: Cech - Ivanovic, Cahill, Terry, Cole - Ramires, Lampard - de Bruyne(Torres 60.), Oscar, Hazard(Azpilicueta 90.) - Schürrle(Obi Mikel 87.)
Nem használt cserék: Schwarzer, Essien, Mata, Lukaku

Sárga lapok: de Bruyne, Torres

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!