Vidic: Új fejezet

Minden más - de közben valahogy minden ugyanaz maradt. Ugyanazok az elvárások a sikerekre és a minõségre vonatkozóan, és hogy a csapat támadófutballt játsszon. Nemanja Vidic interjú.


Nos, Vida, elégedett lehetsz, hogy a Swansea elleni 4-1-es gyõzelemmel kezdõdött a szezon?

Igen, az egész csapat, és én is nagyon elégedettek vagyunk. Ez volt a szezon elsõ mérkõzése, amely mindig nehéznek ígérkezik, különösen ha egy olyan jó csapat ellen játszol, mint a Swansea. Számos ok miatt nagyon fontos a jó kezdés. Új menedzserünk van, az elsõ öt forduló sorsolásának ismeretében pedig még fontosabb volt gyõzni. Azonban ezzel együtt azt se akartuk, hogy már az elsõ mérkõzésünkön a legjobb játékunkal rukkoljunk elõ. A legfontosabb az volt, hogy gyõzzünk. Ez pedig sikerült. Volt néhány jobb idõszakunk, és helyenként kimondottan jól játszottunk. Összességében szerintem a sebességet illetõen még van hova fejlõdnünk, de összességében boldogok lehetünk.

 

Jól játszottál egy olyan mérkõzésen, amely eléggé fizikálisnak tûnt. Miként érzed magad azt követõen, hogy számos mérkõzést kihagytál a felkészülési szezonban?

Napról-napra jobban. Jól mennek az edzések és a mérkõzéseken is jól érzem magam. Jól vagyok. Fontos, hogy ezeken az elsõ mérkõzéseken formába lendüljünk. Ebben az évben nem áll rendelkezésünkre túl sok idõ arra, hogy a lehetõ legjobb formánkba lendüljünk a nagy mérkõzések elõtt - mint a ma esti - de az edzéseken minden a lehetõ legnagyobb rendben és már nagyon várom, hogy belevágjunk a szezon sûrûjébe.

 

Rengeteg támogatást kapott David Moyes a vendégtábortól Swanseaban. Észrevetted ezt?

Nem sok mindent hallok, amikor játszok! A mérkõzés elõtt és után azonban hallottam, ahogy a nevét éneklik a szurkolók. Amint elkezdõdik a mérkõzés, arra koncentrálok, hogy mi történik a pályán. Nagyon intenzív meccs volt. A Swansea jól játszott - bár az eredmény nem ezt mutatja, de nagyon megnehezítették a dolgunkat. De nagyszerû látni, hogy a szurkolók a menedzser mögött állnak. A klub egységet mutat. Sir Alex távozott és most már új fejezetet írunk. Mindenkinek ki kell vennie a maga részét a csapat sikereibõl, ebbõl pedig a szurkolókra hatalmas rész hárul. Az új menedzser és a játékosok számítanak a támogatásukra, úgyhogy nem igazán lepõdtem meg. Az évek során a szurkolók fantasztikus módon álltak a csapat mögé és biztos vagyok benne, hogy ez idén is így lesz.

 

 

Legutóbb az Old Trafford gyepén Sir Alex Ferguson azt hangsúlyozta búcsúbeszédében, nagyon fontos, hogy a szurkolók közül mindenki sorakozzon fel az új menedzser mögött. A játékosok ezt is tették....

Természetesen. A menedzser az a személy, aki dönt a csapat összetételérõl, az edzésmunkáról, és ennél a klubnál ezzel soha nem lehet probléma. Mindenkinek megvan a maga feladata, a játékosoknak ez pedig az, hogy legjobb tudásuk szerint végrehajtsák azt, amit a menedzser kér tõlük. A menedzser arra készíti fel a csapatot, hogy jó eredményeket érhessünk el. Itt a klubnál megvan a hierarchia és mindenki tudja mi a dolga, erre épül a klub. Ezt nem nehéz szem elõtt tartani, mert mindenki ugyanazt teszi, ugyanazzal a céllal - a sikerek érdekében - ahogyan az korábban is megszokott volt.

 

Más érzés volt ennek a szezonnak nekivágni, mint amilyen volt az elmúlt hétnek, mióta a klubhoz tartozol?

Az elvárások ugyanazok. Trófeákat kell nyernünk. Úgyhogy ebbõl a szempontból semmi nem változott. Voltak változások, a média pedig megpróbálta megkérdõjelezni, hogy képesek leszünk-e megismételni a közelmúlt sikereit, és sikeresnek maradni. De az emberek mindig felteszik ezeket a kérdéseket, mert a Manchester Unitedben játszani igazi kihívás. Ez semmit se változott.

 

Izgalmas érzés, hogy fontos láncszeme lehetsz a klub története következõ fejezetének?

Az. Nagyszerû volt Sir Alex kezei alatt játszani és kiváltság számomra, hogy egyike lehettem azon játékosoknak, aki a tanítványának mondhatja magát. Rengeteg mindent tanultam tõle menedzserként és magánszemélyként is. Hihetetlen hatással volt a csapatra és a klubra. Most már egy új fejezetet írunk, és idén is nagyon keményen fogunk dolgozni azért, hogy bajnoki címeket nyerjünk, harcban legyünk a Bajnokok Ligájában, és a többi sorozatban is a lehetõ legtovább juthassunk. Izgatott vagyok és úgy érzem több a felelõsségem, amely nagyon jó. Azt lehet látni az edzéseken is, hogy mindenki nagyon keményen dolgozik, próbál fejlõdni és a tõle telhetõ legjobb teljesítményt nyújtani.

 

Úgy tartják, menedzserként David Moyes egyik legnagyobb elõnye, hogy folyamatosságot, stabilitást, és hosszú távú tervezhetõséget hozott a klubhoz. De minden menedzsernek megvannak a maga elgondolásai. Milyen új dolgokat tapasztaltál mióta vele dolgozol? Vagy inkább õ változott egy kicsit?

Õ nagyon egyenes ember. Azt mondja, amit lát és, hogy mit akar. Nagyon egyértelmû elgondolásai vannak azt illetõen, hogy mit akar, és hogy mi hogyan játszunk. Az edzések jó intenzitásúak, ezeknek, illetve a mérkõzéseknek pedig nagyon nagy figyelmet szentel. Nagyon pozitív személyiség, a játékosok erre pedig remekül reagáltak.

 

Az utóbbi idõk legszorosabb bajnoki versenyfutását prognosztizálják szakértõk a Premier Leagueben - mi a véleményed?

Nehéz megmondani. Mindhárom topcsapat élén edzõváltás történt. Ez nagyon érdekes dolog, és természetesen most mindenki errõl beszél! De azt soha nem lehet tudni elõre, hogy mi fog történni ebben a bajnokságban. Nem hiszem, hogy bárki akárcsak álmodozott volna arról az elõzõ szezonban, hogy majd 11 ponttal leszünk bajnokok. Nem lehet megjósolni, de szerintem a Chelsea, a City és a United lesz versenyben idén is a bajnoki címért. Talán más is beleszólhat majd, de szerintem ez a három csapat biztosan ott lesz a végelszámolásnál. Ha nekünk sikerül ugyanezt a hangulatot és összetartást fenntartanunk, amely tavaly sikerre vezetett minket, akkor ennek az idénynek a végén is eséllyel pályázhatunk az elsõségre.

 

Az interjú a Chelsea elleni bajnoki elõtt megjelent United Review-ban volt olvasható!


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!