Carrick elégedett a csapat nyugodtságával

Michael Carrick dicsérte a Manchester United higgadtságát, a szerda esti Rangers elleni 1-0-s gyõzelem alkalmával.


A Vörös Ördögök az utóbbi évtizedben világszerte híressé váltak arról, hogy képesek az utolsó pillanatban döntõ fontosságú gólt szerezni, és ez a képesség most újra elõtérbe került, miután Wayne Rooney 87. percben lõtt büntetõjével 1-0-ra legyõzték a Rangerst Glasgowban.

 

A gyõzelem, amellyel bebiztosították helyüket a legjobb 16 között, Sir Alex Ferguson legénységének már sorozatban a 27 veretlenül megvívott mérkõzése volt minden sorozatot figyelembe véve.

 

Bár Carrick szerint a United már azelõtt is eldönthette volna a három pont sorsát, hogy Steve Naismith Fabioval való szabálytalankodása miatt tizenegyest ítéltek a számukra, a Premier League jelenlegi éllovasa megmutatta, hogy a türelem kifizetõdik, akár az Ibroxban is.

 

"Nagyon jó munkát végeztünk" - kezdte az angol válogatott középpályás.

 

"Sokat volt nálunk a labda, úgyhogy türelemre játszottunk, és arra, hogy lehetõség nyíljon elõttünk."

 

"A múltban ezt már nagyon sokszor eljátszottuk. Mindig megvan a hitünk abban, hogy lesz egy lehetõségünk, amelyet képesek vagyunk kihasználni."

 

"Szerencsére sikerült összehoznunk egy büntetõt, ez pedig elég volt a célunk eléréséhez."

 

 

Carrick és csapattársai mind abban reménykednek, hogy a csapat egyik legnagyobb fegyvere, Wayne Rooney visszanyeri régi formáját, és a 25 éves játékosban újra egy olyan játékos játszik majd a csapatban, aki volt márciusi bokasérülése elõtt.

 

Bár egyáltalán nincs csúcsformában, már észrevehetõek voltak olyan jelek a játékán, amely miatt joggal tartják sokan a futball világ egyik legnagyobb géniuszának.

 

Természetesen, amikor a tegnapi mérkõzés svájci játékvezetõje, Massimo Busacca befújta a Fabio mellberúgásáért megítélt tizenegyest, nem volt kérdés, hogy ki fog odaállni elvégezni.

 

"Már megszokott, hogy Wayne azonnal jelentkezik a büntetõ elvégzésére" - tette hozzá Carrick.

 

Bár összességében elégedett volt a csapat teljesítményével, az egykori Tottenham játékos személy szerint úgy érzi, hogy legalább egy alkalommal teljesíthetett volna jobban is.

 

A 29 éves játékos Wayne Rooney remek passzából hatalmas lehetõség elõtt állt, hogy gólt szerezzen, ám a második félidõben kimaradt ziccer azt jelenti, hogy továbbra is képtelen gólt szerezni egy február 6-i Portsmouth elleni bajnoki óta.

 

"A kapus nagyon nagyot hárított, de el kell ismernem, hogy nem éppen használtam ki a legjobban a helyzetet." 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!