BL: Kik lehetnek az ellenfelek?

Miután a selejtezõk utolsó fejezete is lezárult szerdán, eldõlt, mely 32 csapat került be a Bajnokok Ligája fõtáblájára idén és ha megnézzük a négy kalapot, számos ínycsiklandozó párosításra is számíthatunk.


David Moyes kemény bemutatkozó idényt futhat a sorozatban és nagyon várja már, hogy az európai elit ellen is megmutathassa tudását, miután 2005/06-ban az Evertonnal nem sikerült bejutnia a fõtáblára, hiszen a Villareal megállította õket a selejtezõ harmadik körében.

Mint mindig, most is négy kalapban nyolc-nyolc csapat található az UEFA klub együtthatók alapján besorolva - a rangsor az elmúlt öt év európai szereplései alapján kerül megállapításra. Egy csoportba minden egyes kalapból kerül egy csapat, így alakul ki a nyolc, négy csapatos csoport.

A United a legerõsebbek között az elsõ kalapban található, így a második, harmadik és negyedik kalapból kaphat ellenfelet, ahonnan azért érkezhet olyan ellenfél, mely érdekes párharcot hozhat.

A hétszeres gyõztes AC Milan és a kétszeres gyõztes Juventus a második kalapban található, akárcsak a francia bajnok Paris Saint-Germain, mely erõs lehet idén, míg az Atletico Madrid és az Olympique Marseille is nagy névnek számít. Az ukrán bajnok Sahtar Doneck és az orosz címvédõ CSZKA Moszkva hosszú utazást és kemény tesztet jelent.

 


A harmadik kalapból a United nem kaphatja a Manchester City-t, mivel egy nemzetbõl ezen a szinten még nem kerülhetnek össze a csapatok, de a Borussia Dortmund jelenti a legnagyobb veszélyt ebben a kalapban, míg a Zenit, a Bayer Leverkusen, az Ajax (négyszeres gyõztes), a Basel, az Olympiakos és a Galatasaray korábban már megízlelte a kieséses szakaszt is.

Az utolsó kalapban is van néhány erõs csapat két korábbi gyõztessel - a Celtic-kel és a román bajnok Steaua Bucurestivel - és a Serie A másodikja, a Napoli is egyre erõsebb ellenfélnek számít. A spanyol negyedik Real Sociedad tíz év szünet után került be ismét a Bajnokok Ligájába.

A kalapok:

Egyes kalap:
Bayern Munich (címvédõ; német bajnok); Barcelona (spanyol bajnok); Chelsea (angol harmadik); Real Madrid (spanyol második); Manchester United (angol bajnok); Arsenal (angol negyedik); Porto (portugál bajnok); Benfica (portugál második)

Kettes kalap:
Atletico Madrid (spanyol harmadik); Sahtar Doneck (ukrán bajnok); Milan (olasz harmadik); Schalke (német negyedik); Marseille (francia második); CSZKA Moszkva (orosz bajnok); PSG (francia bajnok); Juventus (olasz bajnok)

Hármas kalap:
Zenit (orosz második); Manchester City (angol második); Ajax (holland bajnok); Borussia Dortmund (német második); Basel (svájci bajnok); Olympiakos (görög bajnok); Galatasaray (török bajnok); Bayer Leverkusen (német harmadik)

Négyes kalap:
FC Köbenhavn (dán bajnok); Napoli (olasz második); Anderlecht (belga bajnok); Celtic (skót bajnok); Steaua Bucuresti (román bajnok); Viktoria Plzen (cseh bajnok); Real Sociedad (spanyol negyedik); Austria Wien (osztrák bajnok)
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!