Ellenfélnézõben: Bajnokok Ligája A-csoport

A ManUtd.com számba vette a Manchester United várható csoportellenfeleit a Bajnokok Ligájában, így lássuk mit kell tudni a Shakhtar Donetskrõl, a Bayer Leverkusenrõl és a Real Sociedadról!


SHAKHTAR DONETSK

 

 

Mikor találkozunk velük?

Idegenben: 2013. október 2. Otthon: 2013. december 10.

 

Hol játszanak?

Donbas Arena; befogadóképesség: 52187 nézõ

 

Ki az edzõ?

Mircea Lucescu minden idõk egyik legsikeresebb román edzõje, aki olyan nagy klubokat irányított pályafutása során, mint az Internazionale (õ volt az edzõjük, amikor a United az 1999-es Triplázás során legyõzte õket), a Galatasaray és a Besiktas. 2004-ben vette át a donyeckiek irányítását, és azóta 7 bajnoki címet, 5 ukrán kupát, 5 ukrán szuperkupát, és végül, de nem utolsó sorban 2009-ben UEFA-kupát nyert a csapattal.

 

Hogyan jutottak a csoportkörbe?

Hazájuk bajnokaként a Bányászokat a második kalapba sorolták az idei csoportkör sorsolásán. Legjobb eredményük 2011-bõl származik, amikor negyeddöntõsök voltak.

 

Ki a legfontosabb játékosuk?

A brazil sztár, Douglas Costa - aki egykoron a Manchester United célpontja is volt - egy sokoldalú középpályás, aki 2010. januári átigazolása óta irányítja karmesterként a Shakhtart. A Gremio egykori sztárja azóta már duplázni is tudott csapatával, teljesítményével pedig felkeltette több európai élklub figyelmét. Megjegyzendõ, hogy az elõzõ szezonban öt alkalommal lépett pályára, amely során egy gólt szerzett a Bajnokok Ligájában, és a kieséses szakaszba való továbbjutáshoz segítette csapatát.

 

Korábbi találkozások?

A Manchester United még egyetlen sorozatban se találkozott az ukrán óriásklubbal.

 

BAYER LEVERKUSEN

 

 

Mikor találkozunk velük?

Otthon: 2013. szeptember 17. Idegenben: 2013. november 27.

 

Hol játszanak?

BayArena; befogadóképesség: 30210 nézõ

 

Ki az edzõ?

Sami Hyypia. A 39 éves finn nemzetiségû egykori Liverpool védõ 2009-ben hagyta el az Anfield Roadot és csatlakozott a Bundesliga klubhoz, ahol karriere utolsó két évében játszott. Ezt követõen másodedzõvé avanzsált, majd ideiglenes edzõ lett, mielõtt a 2011/2012-es szezon végeztével hivatalosan is leülhetett a Gyógyszergyáriak kispadjára.

 

Hogyan jutottak a csoportkörbe?

Hyypia elsõ teljes szezonjában a lenyûgözõ harmadik helyig vezette a Leverkusent a Bundesligában, és csak egy ponttal maradtak el a Borussia Dortmund mögött, bár a Bayern Münchennel szembeni 26 egységnyi különbség azért tetemesnek tûnik. Ebben a szezonban eddig három mérkõzésükön veretlenek tudtak maradni.

 

Ki a legfontosabb játékosuk?

Nos, Andre Schurrle távozott a Chelseahez, de hórihorgas középcsatárukat, Stefan Kiesslinget sikerült megtartaniuk, aki egyébként az elõzõ szezon gólkirálya volt 25 góljával Németországban. Mellette még ott van a 21 éves dél-koreai sztár, Heung-Min Son, és a a középpályás Sidney Sam, aki mindig veszélyes a kapu elõtt, csakúgy, mint a német válogatott Lars Bender.

 

Korábbi találkozások?

A 2001/2002-es Bajnokok Ligája elõdöntõk még mindig fájó emlékként villannak fel a legtöbb Vörös Ördög emlékezetében. A két felvonásos összecsapás összesítésben 3-3-al végzõdött, de a United idegenbeli gólokkal kiesett. Az Old Traffordon kapott két gól még mindig hihetetlen. A csapatok aztán összefutottak a 2002/2003-as idény csoportkörében is, ahol a United idegenben 2-1-re, az Old Traffordon pedig 2-0-ra gyõzött.

 

REAL SOCIEDAD

 

 

Mikor találkozunk velük?

Otthon: 2013. október 23. Idegenben: 2013. november 5.

 

Hol játszanak?

Anoeta Stadium; befogadóképesség: 32076 nézõ

 

Ki az edzõ?

Jagoba Arrasate. 35 évesen az egyik legfiatalabb edzõ manapság, de mieõtt 2010-ben ifjúsági edzõként csatlakozott volna a Sociedadhoz, a Berriatuko és az Elgoibar is volt állomáshelye. Másodedzõi pozícióból júniusban avanzsált edzõvé, Philippe Montanier távozásával.

 

Hogyan jutottak a csoportkörbe?

A baszk csapat fantasztikus teljesítményt elérve negyedik helyen végzett a La Liga elõzõ szezonjában. Lenyûgözõ idegenbeli, és hazai 2-0-s gyõzelmükkel ütötték el az Olympique Lyon együttesét a Bajnokok Ligája csoportkörétõl, és ezzel együtt jutottak be történetük során másodszor a legrangosabb európai kupasorozatba.

 

Ki a legfontosabb játékosuk?

Carlos Vela. A mexikóit nagyon jól ismerik az angol focit kedvelõk az Arsenalnál eltöltött idõszakából, ahol néhol felvillantotta remek képességeit. A villámgyors lábú csatár kétszer tudott eredményes lenni a Lyon elleni hazai mérkõzésen, és remek formában kezdte a szezont.

 

Korábbi találkozások?

Még soha nem játszott egymással a két csapat, ez lesz az elsõ alkalom, hogy a United Baszkföldre látogat, a gyönyörû tengerpartjáról híres San Sebastianba való utazás pedig biztos népszerû úticél lesz a manchesteriek idegenbe is elutazó szurkolótábora körében.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!