Rio készen áll vasárnapra

Rio Ferdinand tudja, mit jelent a Manchester United szurkolóknak az, ha a csapat legyõzi a Liverpoolt.


A vasárnapi rangadó megnyerésével a liverpooliak öt ponttal megléphetnének a bajnoktól a bajnokság korai szakaszában és reményt adhatna a Vörösöknek, hogy Brendan Rodgers irányításával bajnoki kihívóként számoljanak velük. Azonban a United tapasztalt védõje úgy érzi, a Mersey-partiaknak nehéz lesz akár az elsõ háromba is beverekedniük magukat.

Bár tisztában van a Liverpool kiváló kezdésével, a 34 éves védõ készen áll arra, hogy biztosítsa a United hétvégi, édes gyõzelmét.

"Mindig hatalmas lesz a rivalizálás" - mondta Ferdinand az MUTV 'Countdown to Kick-Off' mûsorában. "Még mindig más érzésed van, amikor a Liverpoollal találkozol - a két klub közötti történelem, a Liverpool sikerei és a mi közelmúltban szerzett sikerességünk miatt."

Arra a kérdésre, hogy ez a párharc feszültséget ad-e a játékosok számára, a belsõ védõ így reagált azok után, hogy 2006-ban szurkolóként nézhette azt az FA-kupa találkozót, amelyen a United kikapott a Pooltól: "Nem annyira, mint a lelátókon. A pályán átérzed a légkört a meccs elõtt és alatt is."

 

 

"Tudod, mit jelent a manchesteri embereknek az, ha legyõzöd a Liverpoolt, különösen, ha az Anfielden teszed azt. Szerencsés voltam, hogy gyõztes csapatban voltam az itt eltöltött idõm során. Megtenni mindezt és gyõzelemmel eljönni az Anfieldrõl, az nagyszerû érzés."

A Mersey-partiak 100 százalékos teljesítményt tudhatnak magukénak a bajnokság elsõ két meccse után, hiszen mind a Stoke City, mind pedig az Aston Villa gárdáját is 1-0 arányban gyõzték le a Vörösök.

"Néztem õket a Villa ellen és elég jónak tûntek, van néhány remek játékosuk. Úgy vélem, a legjobb igazolások azok voltam, akik tavaly érkeztek hozzájuk. Daniel Sturridge nagyon lenyûgözõnek, Philippe Coutinho pedig jó játékosnak tûnt. Õk azok, akikre jobban kell figyelnünk, mint bárki másra."

"Õszintén szólva én a Manchester Unitedet, a Manchester City-t és a Chelsea-t látom az élen, majd a Liverpool, a Tottenham és az Arsenal között dõlhet el a negyedik hely."


 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!