Liverpool 1-0 Manchester United

Gyengébbnél gyengébb egyéni teljesítményeknek vereség a vége.


Sem egyéniség, sem egység nem volt ma a Vörös Ördögökben és bár a Liverpool támadásban szinte semmire nem volt képes, egy pontrúgás után mégis eredményes tudott lenni, amivel eldöntötte a találkozót.

A hazaiak már a negyedik percben megszerezték a vezetést, Gerrard szögletét végül Sturridge juttatta kapuba. Ekkor még nem gondolta talán senki, hogy a Vörösök harmadik bajnokijukat is egy Sturridge-góllal nyerik meg.

Két perccel késõbb Ashley Young fejese után Robin van Persie próbálta akrobatikus mozdulattal kapura küldeni a játékszert, de a labda fölé szállt.

Csodás passzolgatás után Danny Welbeck lõhetett, de Mignolet védeni tudott. A fiatal csatár Young passza után ismét tüzelhetett, de próbálkozását blokkolták.

David de Geának is akadt néhány feladata, de Gerrard és Coutinho lövéseit is könnyedén hárította.

A félidõ második részében egyre paprikásabb hangulat uralkodott a pályán, Coutinho lökte meg Phil Jonest, aki fejelés után rosszul ért földet, ám André Marriner játékvezetõ ma semmit nem volt hajlandó befújni a manchesterieknek, míg ha egy liverpooli elesett, azonnal jött a sípszó, sõt sokszor a sárga lap is.

Jones nem tudta folytatni a találkozót, helyére Antonio Valencia állt be a védelem jobb szélére.

 


Fordulás után sebességet váltottak a Vörös Ördögök, de továbbra is nagyon pontatlanul és kevés mozgással játszottak. Öt percnyi játék után van Persie lövése pattant szögletre, majd Young bombázott 16-ról, de Johnson blokkolni tudott.

David Moyes cserél, elõbb Young helyére behozta Nanit, majd a pocsék napot kifogó Ryan Giggs helyett Javier Hernandez lépett pályára.

Mindkét csere 1-1 lövéssel vétette észre magát, de míg Nani kemény próbálkozását Mignolet nagyot védett, a mexikói lövését már sokkal könnyebben hárította.

Három perc volt hátra, Hernandez nagyszerûen ugratta ki csatártársát, ám van Persie az öt és feles sarkáról csak kapu mellé tudta lõni a játékszert.

A találkozó végén még Sterling bombáját védte remekül de Gea, aki talán az egyedüli, aki elfogadhatót alkotott ma ráadásul úgy, hogy csapattársai - fõleg Vidic - kellemetlen helyzetekbe hozták õket.


Premier League, 3.forduló
Liverpool 1-0 Manchester United
Anfield Road

Vezette: André Marriner

Liverpool: Mignolet - Johnson(Wisdom 78.), Skrtel, Agger, Enrique - Gerrard, Leiva - Henderson, Aspas(Sterling 60.), Coutinho(Luis Alberto 84.) - Sturridge
Nem használt cserék: Jones, Flanagan, Ibe, Kelly

United: De Gea - Jones(Valencia 37.), Ferdinand, Vidic, Evra - Giggs(Hernandez 73.), Cleverley, Carrick, Young(Nani 63.) - Welbeck - van Persie
Nem használt cserék: Lindegaard, Smalling, Büttner, Anderson

Gólszerzõ: Sturridge 4'

Sárga lap: Aspas, Leiva illetve, cleverley, Carrick, van Persie, Young
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!