Rooney mentálisan is erõs maradt

Wayne Rooney visszautasította azokat az állításokat, miszerint pszichikai sérüléseket szenvedett a körülötte, és a Manchester Unitednél lévõ jövõjével kapcsolatos bizonytalanság miatt.


Az angol csatár napokig uralta a címlapokat azzal a szenzációszámba menõ hírrel, hogy a városi rivális Manchester Cityhez igazol, miután októberben kijelentette, hogy nem akarja meghosszabbítani 2012-ben lejáró szerzõdését az Old Traffordon, és megkérdõjelezte a klub jövõbeli ambícióit is.

 

Azonban, amennyire biztosnak tûnt, hogy a téli átigazolási idõszakban elhagyja a Vörös Ördögöket, olyannyire lepett meg mindenkit, hogy pár nappal kijelentését követõen egy pálfordulást követõen aláírta új, öt éves szerzõdését a klubbal.

 

A 25 éves játékost már ezidõ alatt is bokasérülés hátráltatta, amelybõl csak a múlt hétvégére épült fel, amikor a Wigan elleni bajnokin már csereként léphetett pályára, majd most szerdán hosszú idõ után elõször kezdõként végig játszotta a Rangers elleni Bajnokok Ligája mérkõzést, ahol az õ általa értékesített tizenegyessel jutott a csapat a legjobb 16 közé a sorozatban. Ezt követõen még bocsánatot is kért a szurkolóktól.

 

Sokan úgy vélték, Rooney lelkiállapota rengeteg nehézségen fog majd átmenni, mialatt megpróbál felépülni sérülésébõl és újra formába próbál lendülni, ám ezt maga a játékos cáfolta meg.

 

"Mentálisan teljesen rendben vagyok" - kezdte.

 

"Mivel a futball nem ment jól, és más zavaró tényezõk is bejöttek az életembe, ezért mindenki azt hitte, hogy mentálisan nem vagyok elég erõs. De az vagyok!"

 

"Jelen pillanatban számomra egyértelmûen az a legfontosabb, hogy minél többet játszhassak, és gólokat szerezzek."

 

 

A játékos fizikai felépülésének elõsegítésére a klub Amerikába, a Nike Oregon állambeli Portlandben található központjába küldte, ahol az eltöltött egy hét nagyon sokat segített a játékos állapotán.

 

Rooney ennek is köszönhetõen azt reméli, hogy ahelyett, hogy 5-6 mérkõzésen rázódna vissza a rendes kerékvágásba, elég lesz neki egy-két találkozó, hogy újra régi fényében pompázzon. Természetesen az egy hetes kiruccanást nagyon sokan megkérdõjelezték, ám maga a játékos soha nem kételkedett az utazás hasznosságában.

 

"Nem szálltam vitába a menedzserrel" - tette hozzá.

 

"Szükségem volt, hogy minél több edzésmunkát végezzek, és ha õ szerintük ez volt a legjobb megoldás, akkor én boldogan tettem a dolgomat."

 

"Az, hogy Amerikában készülhettem, nagyon sokat segített. Általában, amikor sérült voltam, azt követõen négy-öt mérkõzésre volt szükségem, hogy formába rázódjak és, hogy maximális erõállapotba kerüljek, és a mérkõzések utolsó húsz percét mindig megéreztem."

 

"A Rangers ellen azonban az utolsó 20 percben is jól éreztem magam."

 

"Az emberek azt mondják, hogy milyen gyengén játszok, de nem játszottam elég mérkõzést ahhoz, hogy mindenki katasztrófáról beszéljen a formám kapcsán."

 

"A történtek után, az emberek reakciói kicsit erõsebbek velem kapcsolatban."

 

"Azonban a legnehezebb idõszakon már túl vagyok, amikor nem is játszottma jól, és minden a nyakamba zúdult. Mostanra 100%-ig biztos vagyok benne, hogy túlleszek ezen az idõszakon."


 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!