Berg: Fellaininek elöl kell játszania

Henning Berg szerint Marouane Fellaini nagyon sikeres lesz az Old Traffordon, bár a triplázásban részt vállaló védõ bízik abban, hogy a belga elöl játszik majd.


Azok után, hogy egész nyáron összeboronálták a Uniteddel, Fellaini végül az átigazolási idõszak utolsó napján igazolt a Vörös Ördögökhöz, követve korábbi menedzserét, David Moyest az Evertontól. Immár pedig a középpályás abban bízik, hogy szombaton a Crystal Palace ellen már be is mutatkozhat új csapatában.

Ám számos szakértõ és szurkoló most arra kíváncsi, melyik posztot kapja meg a bajnoknál, hiszen a Goodison Parkban számos pozíciót elsajátított magának. Berg pedig abban bízik, hogy a 25 éves játékos a holland Robin van Persie mögötti poszton kap lehetõséget.

"Nagy potenciál van benne és ha a legjobbját tudja állandósítani, fantasztikus igazolásunk lesz" - mondta Henning az MUTV-nek. "Különbözõ posztokon képes játszani, õ egy nagyon jó labdarúgó, de van benne valami. Maga köré tudja vonni a játékosokat, kontrollálni tudja a meccset, dominálni tud benne és szerintem a Unitednek túl kevés ilyen játékosa van. Ezért gondolom azt, hogy nagyszerû igazolás lesz."

"Nagyon nehéz õt megállítani a tizenhatoson belül és olyan jelenléttel, mentalitással bír, ami extrát hoz a játékba. Ez nem annyira a készségrõl, technikáról szól, de képes gólokat lõni és elõkészíteni is. Inkább angol típusú játékos, sem mint külföldi, akik cselekkel, trükkökkel próbálnak dominálni, de azt hiszem, illeni fog hozzá az, hogy jobb játékosokkal játszik itt."

"Csak abban reménykedem, hogy nem középsõ középpályást játszik majd, abban bízom, hogy van Persie mögött játszik majd, mint egy elõkészítõ és góllövõ."

 


Véleményét kifejtve Berg elmagyarázta, miért is gondolja úgy, hogy Fellaini eredményes lenne a támadó harmadban és szerinte hasonló hatást fejthet ki a belga óriás, mint amit Eric Cantona fejtett ki 1992-es érkezésekor.

"Úgy gondolom, Fellaini sokkal több jelenlétet jelenthet a Unitednek elöl, segíteni tud van Persie-nek. Szenvedélyével és mentalitásával nagy különbséget jelenthet a United számára. Képes megtartani a labdát elöl, képes labdát szerezni a büntetõterületen belül és gyõztes mentalitása naggyá emeli játékát a nagy meccseken."

"Minden egyes mérkõzés nagy meccs a United számára, úgyhogy szerintem fel fog emelkedni és élvezni fogja ezt. Amikor Cantona idejött, neki is ilyen mentalitása volt minden egyes találkozón. Nem azt mondom, hogy õ is ugyanolyan lesz, de ugyanolyan lehet."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!