Ferguson jobb teljesítményt vár

Csak a gólarány választja el egymástól a Manchester Unitedet és a Chelseat a bajnoki tabella élén, de Sir Alex Ferguson úgy véli, csapatának még sok fejlõdnivalója van.


A United menedzsere, akirõl köztudott, hogy mindig a lehetõ legjobbat akarja kihozni fiaiból, ébresztõt fújt csapatának, ne engedjék, hogy idén is Londonban ünnepelhessék a Premier League bajnoki címét, és vigyék vissza oda a gyõzelemért járó trófeát, ahova igazából való.

 

"A bajnokság elmúlt két fordulójában nyújtott teljesítményünk nem volt elég jó." - kezdte Ferguson még Glasgowban ezen a héten.

 

"Nem játszottunk jól. Az Aston Villa ellen akár hat góllal is kikaphattunk volna, de valahogy sikerült elcsípnünk egy pontot. A Wigan ellen pedig magunknak tettünk nehézzé a mérkõzést - ott meg mi nyerhettünk volna öt-hat góllal."

 

"Egy picit szerencsésebbnek érezhetjük magunkat azoknál a csapatoknál, akik ugyanúgy nem játszanak jól az elmúlt hetekben, és meg is kapják a maguk büntetését. Ezekbõl a mérkõzésekbõl merítenünk kell a jövõre nézve."

 

A harcias szellemiség, és az akarat olyankor is elégedettséggel tölti el a skót menedzsert, amikor csapata egyébként egyáltalán nem játszik jól.

 

 

"Legalább mostanra megtudtam, hogy olyan játékosaim vannak, akik képesek elérni, amit akarnak - és ezért tesznek is - még az olyan helyzetekben is, mint amilyenben például a Villa Parkban voltunk. Ez nagyon sokat elárul a csapatom emberi oldaláról, ami elégedettséggel tölt el."

 

Ahhoz azonban, hogy a Vörös Ördögöknek a bajnokság végéig reális esélye legyen a bajnoki cím visszaszerzésére, mindenképpen maguk mögött kell hagyni azt az idõszakot, amikor a szezon elején a koncentráció hiánya miatt rengeteg gólt kaptak, és ezzel pontokat veszítettek.

 

"Az Everton ellen hat-hét góllal is nyerhettünk volna, erre 3-3 lett a vége. A Fulham-meccsen kihagytunk egy tizenegyest pár perccel a vége elõtt, és bekaptuk az egyenlítõ gólt. Ezek nem olyan dolgok, amit túlzottan élveztünk volna."

 

Nem sok idõt töltött azonban Sir Alex Ferguson azzal, hogy a csalódástkeltõ eredményekkel törõdjön. Lehet, hogy a United még nem kapcsolt a legmagasabb sebességi fokozatba, de egyenlõ pontszámmal vezetik a bajnokságot a Chelseavel a többi 18 csapat elõtt.

 

"Ha megnézzük azokat a pontokat, amiket elhullajtottunk, azt mondhatnánk, hogy 'most hat ponttal vezethetnénk'. Persze az ilyen dolgokat hosszan lehetne elemezni az egész szezon során, azonban csak az számít, hogy állsz az idény végén."

 

"Tudjuk, hogy az utolsó két mérkõzésen nem hoztuk azt a teljesítményt, ami tõlünk elvárható lenne, de az, hogy így is a bajnokság élére tudtunk állni, nagyon nagy tett. Itt az idõ, hogy felébredjünk." 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!