Manchester United 2-0 Crystal Palace

Könnyed meccsen sima hazai gyõzelem született a 4. forduló nyitómeccsén.


David Moyes kispadra tette új igazolását, a középpályás Marouane Fellainit és kisebb meglepetést okozva Wayne Rooney-t - egy fejpánttal - a kezdõbe rakta.

Így ismét együtt játszott Rooney és Robin van Persie, mégis az elsõ próbálkozás Michael Carrick elõtt adódott, aki 23 méterrõl kemény lövéssel dolgoztatta meg Speronit, aki csak kiütni tudta a labdát.

A hazaiak hatalmas fölényben játszottak folyamatosan, a Palace alig tudta megtartani a játékszert, nem hogy eljusson ellenfele tizenhatosáig. Nem úgy, mint Patrice Evra, aki el is esett a büntetõterületen, ám Moss játékvezetõ helyesen nem ítélt büntetõt.

Ahogyan Ashley Young esésénél sem ítélt tizenegyest, sõt az angol szélsõ kapott sárga lapot mûesés miatt jogosan.

Fél óra játék után Young remekül játszott Evrával, a francia bekk laposan van Persie-hez passzolt, aki sarokkal próbálkozott, de nem talált kaput.

A United kezdett felpörögni a félidõ végéhez közeledve és a 39. percben majdnem sikerült is megszerezni a vezetést. Carrick varázslata után Rooney ívelt nagyszerûen van Persie elé, aki jól vette át a labdát és jobbal bombázott, de a labda a felsõ lécrõl a pályán kívülre pattant.

Nem sokkal késõbb Young ívelését próbálta elérni Rooney, de nem sikerült neki, nem úgy, mint Gayle-nem a másik tizenhatosnál. Felívelt labdát szelídített meg a támadó, aki Rio Ferdinandot csúnyán lefutotta, de a kimozduló De Gea jól védte a kapuját és a fiatal csatár csak kapu mellé tudott tekerni.

A 44. percben saját tizenhatosa elõtt adta el a labdát a Palace, Young csapott le, két ember között kiugrott, Dikgacoi szerelni próbálta, de nem sikerült neki, Young elesett, a játékvezetõ pedig tizenegyest ítélt, valamint kiállította a Palace középpályását. A kiállítás teljesen jogos volt, hiszen kapuratörõ, helyzetben lévõ játékos ellen szabálytalankodott a középpályás, ami azonnali kiállítást von maga után, azonban a szabálytalanság még a tizenhatoson kívül volt, így tizenegyes helyett szabadrúgást kellett volna adni a United számára.

De ha már megadta Moss a büntetõt, van Persie köszönte szépen és a jobb alsóba lõtte a labdát, 1-0.

Fordulás után ha lehetett, még nagyobbá vált a hazai fölény.

Anderson kiváló passza után Young lõtt kapura, de Speroni hárított. Percekkel késõbb ismét Young próbálkozott, de tekerése centikkel elkerülte a bal alsó sarkot.

Az 57. percben Antonio Valencia gurított okosan Rooney-hoz, a csatár azonban nagy helyzetben eltörte a labdát. Hasonló helyzetbe került van Persie is, bár õ Evra átadása után lõhetett, de a holland sem talált kapuba.

David Moyes frissített csapatán, a 62. percben pályára lépett Marouane Fellaini, majd nem sokkal késõbb a fiatal Adnan Januzaj is lehetõséget kapott.

Fellaini azonnal bemutatkozott egy lövéssel, de 22 méterrõl leadott próbálkozását Speroni szögletre tolta.

Van Persie lövése következett, de centikkel elsuhant a felsõ léc felett, majd Carrick adott hatalmas labdát Rooney-nak, aki a kaputól 8 méterre, üresen vehette át a játékszert, de botladozott benne és mire lövésig jutott, már odaértek a védõk.

Robin helyére Javier Hernandez állhatott be, akinek ez volt az elsõ találkozója a Unitedben ebben a szezonban.

Tíz perc sem volt hátra, amikor Januzaj elõretörése szabálytalansággal zárult, a megítélt szabadrúgást Rooney remekül tekerte a jobb alsóba, megduplázva a hazai elõnyt, 2-0.

 


Sõt, közel volt a csapat a 3-0-hoz is, Fellaini és Januzaj csodásan hozta ki a labdát saját térfélrõl, a fiatal belga elrobogott a szélen, majd indította Rooney-t. Valencia a jobb oldalon teljesen üresen kérte a labdát, Rooney azonban passz helyett megpróbált maga gólt szerezni, ami azonban nem sikerült neki.

A végén még egy Hernandez beadást mentett Gabbidon Rooney elõl, maradt a 2-0, ami bõven elég volt mára, hiszen jön a Leverkusen elleni BL, valamint a City elleni PL rangadó egy héten belül.


Premier League, 4.forduló
Manchester United 2-0 Crystal Palace
Old Trafford

Vezette: Jonathan Moss

United: De Gea - Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Anderson(Fellaini 62.), Young(Januzaj 66.) - Rooney, van Persie(Hernandez 78.)
Nem használt cserék: Amos, Evans, Cleverley, Zaha

Palace: Speroni, Mariappa, Gabbidon, Delaney, Moxey - Dikgacoi, Jedinak, Campana(Guédioura 59.) - Puncheon, Gayle(Jerome 64.) - Chamakh(Kébé 75.)
Nem használt cserék: O'Keefe, Bannan, Phillips, Alexander

Gólszerzõ: van Persie 45' (11-es), Rooney 81'

Sárga lap: Young illetve Moxey, Chamakh

Piros lap: Dikgacoi

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!