Rio: Nem célunk jóvátenni a Madrid elleni mérkõzést

Rio Ferdinand elmondása szerint nem a tavalyi Bajnokok Ligájából való kiesés miatti frusztráció fogja vezérelni a csapatot, amikor is "kétes" körülmények között maradtak alul a Real Madriddal szemben. A védõ új mottója: "új szezon, új mérkõzések".


Nani akkor kapott egy vitatható piroslapot az Old Traffordon, a Real Madrid ellen vívott nyolcaddöntõben, amikor a Vörös Ördögök láthatóan uralták a játékot. Miután tíz emberre fogyatkoztak, a United nem tudta elég gyorsan újra rendezni a sorait, a Real pedig két gyors góllal és 3-2-es összesítéssel jutott tovább.

 
Akármennyire is kiábrándító volt, nem ez lesz az ösztönzõ erõ amikor megkezdi a csapat a szereplést a Bajnokok Ligájában, a Bayern Leverkusen ellen.
 
"Szerintem nincs szükségünk extra hajtóerõre, vagy motivációra" - nyilatkozta Ferdinand a mérkõzés elõtti sajtókonferencián.
 
"Mindannyian csalódottak voltunk amiatt ami tavaly történt, és ahogy kiestünk, de nem lovagolhatunk ezen. Megyün tovább és tiszta lappal kezdjük ezt a szezont. Új csoport, új szezon, új mérkõzések. A tavalyi szezont a hátunk mögött hagytuk, és nincs szükségünk rá, hogy ez legyen a motivációnk."
 
 
Miután 2008-ban megnyerték a trófeát, 2009-ben és 2011-ben a döntõig menetelt a United, a 2011/12-es szezonban viszont már a csoport mérkõzések során elbuktak, a következõ évben pedig a negyeddöntõ elõtt kellett búcsút inteniük a sorozatnak. Rio szerint az a kihívás, hogy az elmúlt évek teljesítményéhez képest javuljanak, annak ellére, hogy elég kiszámíthatatlan a csoport a spanyol Real Sociedaddal, az ukrán Shakhtar Donetskkel és a német Bayerrel.
 
"Ha nem nyered meg ezt a sorozatot, akkor fel kell zárkóznod" - mondta Rio.
 
"Ez ilyen egyszerû. Ha ez a helyzet, akkor dolgoznod kell, hogy felzárkózzál. Tavaly kétes körülmények között estünk ki...remélhetõleg idén tudunk javítani. Tavaly jobbak voltunk az azt megelõzõ szezonhoz képest, és reméljük, hogy most ismét elõrébb tudunk majd lépni."
 
"Tavaly a németek teljesítettek kiválóan, azelõtt meg a spanyolok. Vannak ilyen ciklusok, és reménykedem, hogy idén mi kezdhetjük el ezt a ciklust."
 
"Talán egy kicsit jobban koncentrálsz, ha egy keményebb csoportot kaptál. Nem nagyon van esély például arra, hogy bizonyos embereket pihentess. Ilyenkor szorosabb a verseny, jobbak a játékosok, és nagyobb a vágy, hogy meglépd a következõ szintet. Minden évben az egyenes kieséses szakaszba akarsz bekerülni."
 
A sajtókonferencián Ferdinand mellett ott ült David Moyes, aki dícsérte a harmincnégy éves védõ eddigi teljesítményét. Rio a jó formáját és az állóképességét az intenzív felkészülési túra programjának tulajdonítja.
 
"Jól érzem magam" - fûzte hozzá Ferdinand.
 
"Az a felkészülés amin túl vagyuk, egy igazán erõs, szilárd alapot biztosít, amire építhetek. Megadja azt a lökést amivel Karácsonyig és az Új Évig el kell jutnunk. Az új edzõi stáb, mióta megérkeztek, nagyon keményen megdolgoztattak minket. Most viszont folyamatosan mérkõzéseken akarok szerepelni. Fizikailag jól vagyok és csak arra szeretnék figyelni, hogy a felkészüléseim és a felépülésem is rendben legyen."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!