Giggs csodálja a német focit

Az utóbbi években a Bundesliga egyre jobbá vált, minek csúcsa az volt, hogy tavaly német házidöntõt rendeztek a Bajnokok Ligájában. Ezért is vár komoly csatát a Bayer Leverkusen ellen ma este Ryan Giggs.


A Vörös Ördögök a német bajnokság bronzérmesével csapnak össze az Old Traffordon az A-csoport nyitókörében és Giggs nagyon várja már az összecsapást az ellen a csapat ellen, mely csupán egy ponttal maradt el a Borussia Dortmundtól és egyedüliként képes volt legyõzni a Bayern Münchent a bajnokságban.

"Kemény tesztet jelentenek, ez biztos" - mondta Giggs a United Review-nek. "A német foci igen nagy magasságokban van jelenleg, ezt bizonyítja az is, hogy a Wembley-ben két német klub játszotta a döntõt."

"A Bayern München régóta félelmetes, a Dortmund felbukkanása pedig igen izgalmas volt. Elképesztõen energikusan játszanak és nehézzé teszik az életet számodra. Rengeteg embert hazavágtak ezzel a tavalyi szezonban."

"Jelenleg sok jó, fiatal játékos jön be a német fociba, a válogatottjuk is jó. Nem csak az eredmények jönnek nekik, hanem jól is teljesítenek, vonzó focit játszanak."

Sami Hyypia menedzserrel kemény védekezésre épít a Leverkusen, mely azonban szeret támadni is. Sydney Sam és Heung-Min Son szélsõk állandó fenyegetést jelentenek, míg a nyúlánk Stefan Kiessling a tavalyi Bundesliga gólkirálya volt.

 


A Leverkusen kontráira folyamatosan figyelnie kell a manchesterieknek, amit Giggs jól ismer, hiszen edzõi képestésének megszerzése alatt sokszor felmerült a német csapatok taktikájának tanulmányozása.

"Érdekes dolog az, hogy két különbözõ stílust látunk, ha megnézzük a Bayern Münchent és a Dortmundot. Ott volt a Bayern, mely legyõzte a Barcelonát, folyamatosan a labda mögött voltak és kontráztak, kihasználva Franck Ribery és Arjen Robben munkabírását és tehetségét."

"Eközben a Dortmund nyomást gyakorolt ellenfelére és gyorsan visszaszerezte a labdát. Fiatal, sikerre éhes játékosaik voltak, akik nagyon lelkesen játszottak. Nem hinném, hogy a német focira azt lehetne mondani, egy stílust képvisel."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!