Rekordbevétellel zárta az évet a United

A Manchester United éves rekordbevételt jelentett be, amely értelmében 362,2 millió fonttal 13,4 %-os növekedést bemutatva zárták a 2013. június 30-án végzõdõ üzleti évet.


Miután gyakorlatilag heti rendszerességgel jelentetteték be az elmúlt idõszakban a különbözõ szponzori megállapodásokat, így nem meglepõ, hogy hatalmas, 29,7 %-os növekedést bemutatva 152,5 millió fontra kúsztak a kereskedelmi bevételek a 2013. június 30-án zárult üzleti évben.

 

Ez a legmagasabb értékû változás az összességében 13,4%-os növekedést bemutató üzleti évben, amely során a klub forgalma elérte a rekordnagyságú, 363,2 millió fontos szintet. Ezzel együtt pedig a klub adósságállománya 10 százalékot csökkenve immáron 389,2 millió fontnál áll.

 

Összességében a klub profitja a 12 hónapos periódus során 17.2 millió fontot tett ki.

 

A bérek 11,6 %-os emelkedéssel már 180,5 millió fontra rúgnak, részben annak eredményeként, hogy a klub már több pénzt költ a digitális jelenlét erõsítését elõsegítõ stábtagok alkalmazására, de természetesen a játékosok fizetésében is emelkedés állt be.

 

 

A Manchester United emellett rekordmértékû, 90.9 millió fontos szponzori bevételrõl is beszámolt, amely hihetetlen, több mint 40 százalékos pozitív változás az elõzõ üzleti évhez képest.

 

Mindazonáltal a televíziós közvetítésekbõl származó bevételek 2,3 százalékkal 101,6 millió fontra csökkentek, miután a Manchester United csak a negyedére volt jogosult az elõzõ szezon Bajnokok Ligája szereplése alapján az angol csapatoknak kifizetett Bajnokok Ligája pénzekbõl, köszönhetõen az elõzõ szezonbeli Manchester City mögötti második helynek a Premier Leagueben.

 

A meccsnapi bevételekben beállt 10,5 százalékos emelkedés, amellyel a klub már 109,1 millió fontot kasszírozott, nagyban az Old Trafford olimpiai helyszínként való használatának tudható be, míg a klub "kivételes elemekrõl" is beszámolt 6.2 millió font értékben, részben a klub New York-i értéktõzsdére való bevezetésének betudhatóan, de Sir Alex Ferguson nyári távozásával az edzõi stáb tagjainak - Mike Phelan, Rene Meulensteen és Eric Steele - szerzõdéseit is teljes egészében ki kellett fizetni.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!