Smalling a csapatszellemet élteti

Chris Smalling szerint a Bayer Leverkusen ellen elért 4-2-es gyõzelem kulcsa a United csapatszelleme volt.


Wayne Rooney nyitó találatára a németek kapitánya, Simon Rolfes válaszolt a második félidõ elején, de Robin Van Persie nagyszerû kapáslövésével a United ismét megszerezte a vezetést, csupán két perccel a Leverkusen egyenlítése után.

 
A United nem nézett hátra, és a vendégek kései szépítõ találata ellenére, remek teljesítménnyel szerezték meg a három pontot, ami remek kezdést jelent a Bajnokok Ligájában.
 
"Ha a játékosok nem fognak össze, akkor nincs semmi remény" - mondta a huszonhárom éves védõ.
 
"Nekünk viszont olyan csapatunk van, ami szorosan összetart és ez a Leverkusen ellen meglátszott. Még akkor se hajtottuk le a fejünket, amikor sikerült megszerezniük az elsõ találatukat. Elszántak voltunk, hogy fölérünk a pálya másik végéig és megfizetünk nekik, és ez így is lett."
 
"Ki kellett volna vágni a labdát a hanyag góljaik elõtt, és akkor még boldogabbak lettünk volna, de mindent összevetve, remek csapatmunkát végeztünk."
 
 
Miután a Bajnokok Ligájában az elsõ mérkõzés békésen lezajlott, a gondolatok máris a vasárnapi rangadóra irányulnak. Ebben a szezonban Smalling elõször kezdhetne a Premier League-ben , és az a véleménye, hogy nem kell amiatt félni, hogy idegenben fognak pályára lépni a City ellen.
 
"Ez egy olyan mérkõzés amit mindannyian élvezünk. Jó elmenni a stadionukba. Össze fogunk tartani és harcolni fogunk amikor kimegyünk a pályára."
 
Smallingot a második félidõben vetették be amikor a Unitednek sikerült megszereznie a City orra elõl a három pontot, az Etihad Stadionba tett legutóbbi látogatásuk alkalmával, Van Persie hosszabbításban szerzett szabadrúgásgóljának köszönhetõen. A tavaly decemberben szerzett drámai gyõzelem még mindig frissen él az angol válogatott emlékeiben.
 
"Ha válaszhatnál, hogy hogyan szeretnél megnyerni egy mérkõzést a hosszabbításban, idegenben, az egyik legnagyobb riválisod ellen, akkor ez lenne az. Az ünneplés, és ami utána következett...az valami zseniális volt."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!