Vale a mezszám megváltoztatásáról

Az MUTV-nek adott exkluzív interjúban Antonio Valencia felfedte, miért tért vissza a 25-ös számhoz.


A szélsõ kiemelkedõ volt a Bayer Leverkusen elleni 4-2-es siker alatt, õ szerezte az utolsó találatot, valamint a vezetés megszerzésénél õ adta a gólpasszt Robin van Persie-nek.

A manchesteri derbi elõtt az MUTV 'Countdown to Kick-Off' mûsorában beszélt arról, mi motiválta arra, hogy visszatérjen korábbi mezszámához. David Moyes és Sir Alex Ferguson is úgy érzi, a szélsõ mentálisan jól járt azzal, hogy a 2012-ben távozó Michael Owentõl kapott hetes mezt lecserélte régi mezére.

"Azt hiszem, kiderült, hogy jó szám ez, amit akkor kaptam, mikor a klubhoz kerültem. A dolgok nagyon-nagyon jól mentek. Jól játszottam, miközben a 25-ös mez rajtam volt, úgyhogy azt gondolom, ez volt a nyári döntés hátterében. Ha ezzel vissza tudok térni korábbi formámhoz, miért ne? Jó ötlet ismét ezt viselni - mondta Valencia"

"Régóta gondolkoztam ezen. Fontolóra vettem azt, hogy visszatérjek ehhez a mezhez és talán ez mentális vagy ha úgy tetszik, jó szerencse szimbólum lehet. Ecuadorban ilyenekre nagyon figyelünk, lehet babona ez, és remélem, hogy továbbra is több szerencsét hoz nekem ebben a szezonban."

Sir Alex csütörtökön az MUTV-nek így nyilatkozott a szélsõrõl: "Antonio [kedden] visszatért legjobbjához. Megváltozott ismét a mezszáma - elképesztõ, mekkora hatással lehet egy ilyen egy játékosra."

"Talán ez egy nagyszerû lépés volt számára. Kérte, hogy visszatérhessen a 25-ös mezhez és fantasztikus volt."

Valencia arról is beszélt, hogy a keddi gólja utáni ünneplés tisztelgés volt korábbi válogatott csapattársa, Christian 'Chucho' Benitez elõtt, aki a nyáron váratlanul életét vesztette mindössze 27 évesen.

 


"Szörnyû volt, amikor pár hónapja meghalt" - folytatta Vale. "Nem csak barát, de mint egy testvér, olyan volt számomra és egy tetoválást is csináltattam tiszteletére. Az elsõ gólom utáni gólöröm és remélhetõleg minden más, ebben a szezonban szerzett gólom utáni gólöröm õ elõtti tisztelgés lesz. Óriási sokk volt a halála mindenki számára."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!