Halálos csatárpáros

David Moyes szerint Wayne Rooney és Robin van Persie "halálos" csatárduót alkothat a Manchester Unitedben.


Mind a két támadó, sorban a második mérkõzésen iratkozott fel a góllövõlistára miután 4-2-re verték a Bayer Leverkusent a Bajnokok Ligájában, és talán mind a ketten szerezhettek volna még egy-egy gólt. A vasárnapi, City ellen rangadó elõtt, bíztatóak az elõjelek, hogy a páros még több dicsõséghez fogja hozzásegíteni a Vörös Ördögöket.

 
Mielõtt tavaly van Persie megszerezte volna a gyõzelmet érõ, drámai szabdúgásgólját a hosszabításban, Rooney már kétszer betalált az Etihad Stadionban. Ez egy volt aközül az öt mérkõzés közül, amelyiken mind a ketten gólt szereztek, ebbõl három pedig tavaly decemberben, tizenöt napon belül volt.
 
"Elmondhatom, hogy mind a ketten rengeteget dolgoztak együtt, mi pedig egy olyan kapcsolatot szeretnénk kialakítani közöttük amire azt mondják majd az emberek, hogy: 'Te jó ég, nagyon kemény ellenük játszani'," - mondta Moyes.
 
 
"De nem akarom kizárni sem Chicharitot, sem Welbecket, ugyanis nem fogom tudni õket minden mérkõzésen játszatni (Robint és Rooneyt). Ez egyszerûen lehetetlen, szóval biztosra kell mennem, hogy bármikor tudjunk kombinálni."
 
"Úgy gondolom, hogy egy igazán remek formában levõ Robin és Wayne, olyan párost tud alakítani, ami ellen igazán nehéz védekezni. Ez biztos. Ha velük találod szemben magadat a Premier Leagueben akkor problémád van. Remek csatárok vannak a bajnokságban, de teljesen más kihívást jelent az ellenfél számára, ha ezt a kettõst látja maga elõtt."
 
"Erre viszont nem alapozhatunk minden meccsen, hiszen kölönbözõ taktikai okok miatt majd változtatnunk kell a fölállásunkon is, mert valamikor másfajta játékot kell játszanunk. Egyelõre megpróbáljuk megadni nekik a lehetõséget, hogy megtalálják azt, ami szerintünk "halálos" lehet. Szerintem könnyedén tudnának 20 gólt szerezni fejenként, és ha ez így lesz, akkor nagyon sok beleszólásunk lesz abba, hogy hol fogunk végezni a szezon végén." 
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!