Manchester City 4-1 Manchester United

A City ekkora különbséggel is megérdemelten gyõzött, mert rajtuk látszott, hogy akarják a gyõzelmet, ami a United játékosaira nem volt jellemzõ.


Botrányos védekezés az egész meccsen, támadásban nulla produkció 60 percig, ilyen játékkal nem is érdemelt pontot a csapat. Nem ilyen játékosokkal, mert ha a meccs elejétõl olyan akarással játszik mindenki, mint ahogyan tette azt a 60. perc után, sokkal másabb eredmény lehetett volna.

De nem így lett, és ez már az elsõ 10 perc után érzõdött. Chris Smalling szórta el a labdákat hátul, Nemanja Vidic helyzetbe hozta Navast, Antonio Valencia lassan zárt vissza, akárcsak Marouane Fellaini, Rio Ferdinand pedig olykor azt sem tudta, merre van elõre.

Tizenhat percig bírták a Vörös Ördögök a City mezõnyfölényét, ekkor Nasri szöktette a Valencia nélkül felfutó Kolarovot, aki beadta a labdát, középen pedig a Ferdinand, Vidic, Patrice Evra hármas pocsék helyezkedése miatt üresen érkezõ Agüero szép mozdulattal bevette David de Gea kapuját, 1-0.

A bekapott gól általában felébreszti a gárdát, ez ma nem így lett. Ellenben Smalling rövid felszabadítása után Nasri centikkel tévedett csak, próbálkozása fölé szállt.

A City teljesen kézben tartotta az elsõ játékrészt, miközben a vendégek játékosai képtelenek voltak támadást kialakítani. Leginkább csak a védekezéssel foglalkozott a United, bár abban sem mindig jeleskedett, sõt.

Az elsõ vendég lövésre 42 percet kellett várni, de ez is jócskán elkerülte a kaput.

Majd jött a hidegzuhany, szöglet után Negredo fejelt, a labda Touré elé került, aki közelrõl bekotorta azt de Gea kapujába, 2-0.

Fordulás után mintha el sem zárták volna azt a bizonyos zuhanyt.Egy kontra végén Agüero második gólját is megszerezte, ha már volt olyan rendes vele Fellaini, hogy a tizenhatoshoz érve úgy döntött, nem követi tovább a csatárt, 3-0.

De itt még nem volt vége, ismét egy kontra, Navas beadta jobbról, a United védõi ismét botrányosan helyezkedve képtelenek voltak elosztani az ellenfeleket, Nasri üresen maradt, közelrõl nem hibázott, 4-0.

David Moyes cserélt, Ashley Young helyett jött Tom Cleverley. A csere jónak bizonyult, sokkal több mozgás volt a csapatban ezt követõen, végre jöttek a helyzetek - még ha nem is volt mind hatalmas.

Wayne Rooney elsõ említésre méltó megmozdulása az 55. percre esett, Danny Welbeck okos labdaátlépése után 11 méterrõl lõhetett a 10-es játékos, de kapu fölé küldte a játékszert.

Welbeck lõtt kétszer, de elsõ próbálkozását blokkolták, második pedig elkerülte a kaput.

A félidõ második felében a visszaálló City fölé nõtt a United, azonban kapu elõtt továbbra sem volt halálos a csapat. Majd 70 percet kellett várni az elsõ, kaput eltaláló löketre, ez Fellaini nevéhez fûzõdik, ám Hart védeni tudott.

Az utolsó 10 percben egy Evra fejes vágódott vissza a kapufáról, majd Rooney csodás szabadrúgással szépített, de ma ennyi volt a Unitedben.

Vajon ez a csapat ennyire lenne képes? Minden bizonnyal nem. Feltéve, ha hajlandóak a játékosok egymásért, a klubért, a szurkolókért küzdeni. Itt nem a jobb képességek miatt nyert a City, csupán azért, mert õk harcoltak. Tizenegy ember csúszott, küzdött, harcolt a meccsen, míg a Unitedben ez igazából senkire nem volt jellemzõ ma.


Premier League, 5.forduló
Manchester City - Manchester United
Etihad Stadium

Vezette: Howard Webb

City: Hart - Zabaleta, Kompany, Nastasic, Kolarov - Navas(Milner 71.), Fernandinho, Touré, Nasri - Agüero(Garcia 86.) - Negredo(Dzeko 75.)
Nem használt cserék: Pantilimon, Lescott, Richards, Jovetic

United: de Gea - Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra Carrick, Fellaini - Valencia, Rooney, Young(Cleverley 51.) - Welbeck
Nem használt cserék: Amos, Evans, Büttner, Nani, Kagawa, Hernandez

Gólszerzõ: Agüero 16', 47', Touré 45', Nasri 50' illetve Rooney 87'

Sárga lap: Nastasic illetve Rooney, Valencia
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!