Moyes: Senki sem mondta, hogy könnyû lesz

A vasárnapi derbin elszenvedett vereség visszaesés volt David Moyes számára, de elmondása szerint ez nem fogja elriasztani attól, hogy átvegye a stafétabotot Sir Alex Fergusontól, és magas szinten tartsa a Unitedet.


Minden szem a Vörös Ördögök menedzserének a csapatára fog szegezõdni a szerdai Ligakupa mérkõzésen, amikor a Liverpoollal fognak játszani, - és a szombati West Bromwich Albion elleni mérkõzésen is, amikor a United folytatja a bajnoki kötelességeit - hogy megnézzék, hogyan reagálnak a játékosok a csalódást keltõ 4-1-es vereség után, amit a szomszédoktól, és egyben az egyik riválistól, azaz a Citytõl szenvedett el a United.
 
Moyes elfogadja a jelenlegi helyzetet, de ahhoz az átmenethez, hogy a maga képmására és stílusára tudja átformálni a klubot, egy olyan menedzser után, aki egy negyed évszázadig volt a csapat vezére, idõ kell. A City elleni vereség után is ugyanolyan ambíció van benne, hogy ezt megtudja valósítani.
 
"Ez egy egyedi klub" - válaszolta Moyes, amikor arról kérdezték, hogy fellehetett-e készülni arra az egyedi munkára amit elvállalt.
 
"Ez egy nagyszerû hely, ahol remek játékosokkal dolgozhatok együtt. Megpróbálsz felkészülni, de sohasem tudhatod, hogy mit fogsz végül kapni. Az biztos, hogy amit eddig itt láttam, amiatt nem lehetek csalódott."
 
"Igazán élvezem a munkámat. Nehéz idõszakon vagyunk túl, de szerintem tûrhetõen teljesítettünk. Az utolsó találkozót leszámítva, elégedett voltam azzal ahogyan játszottunk."
 
 
A nyomás, és a beható elemzések a teljesítményekrõl és az eredményekrõl, az új munka része, amirõl Moyes nyíltan beszélt a PA Sport-nak és a helyi rádiónak.
 
"Az embereknek tudniuk kell kezelni ezt a helyzetet. Mindig is voltak ilyen napok, és talán még lesznek is. Én nem számolok vele, de lesznek, mert ilyen a futball."
 
"Lehet, hogy az emberek azt gondolták, hogy minden könnyû lesz és simán fog menni Sir Alex után, de szerintem erre sohasem volt reális esély. Nehézségekre is kell számítani, ha egy ilyen nagyszerû csapattal kell szerepelni, egy ilyen nagyszerû menedzser után. Azok akik értenek valamennyit a focihoz, tudják, hogy valószínûleg majd lesz egy-két változás. A dolgok nem fognak egyik pillanatról a másikra menni. Ehhez idõ kell. Pont ezért vette észre a Manchester United vezetõsége is, hogy ez a munka hosszú távra szól, nem pedig rövid távra."
 
"Nagyon jó együtt dolgozni a játékosokkal. Remek focistákról beszélünk. Ettõl függetlenül biztosra kell mennünk, hogy elég jól teljesítsünk ahhoz, hogy azok az emberek akik csak kívülrõl látnak minket, meglegyenek gyõzõdve arról, hogy jó úton haladunk."
 
Erre máris megvan az elsõ lehetõség, és a figyelem a United nagy riválisára, a Liverpoolra irányul.
 
"Ez egy nagy mérkõzés a klub számára" - fûzte hozzá Moyes.
 
"Természetesen a Liverpool számára is egy nagy meccs lesz ez. A kupa harmadik fordulójában járunk és máris egy óriási ütközet van kilátásban. Alig várom, hogy újra pályára lépjünk. Ez mindig így lesz - lehetnek rossz eredményeid, de máris jön a következõ mérkõzés."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!