Butt izgatott Janko miatt

Nicky Butt örül annak, hogy a Manchester Unitednek sikerült megszereznie a fiatal, svájci jobb bekk, Saidy Janko játékjogát.


Az egykori középpályás a United U19-es csapatáért felel és reméli, hogy a 17 éves játékos szerepelhet majd az UEFA Ifjúsági Liga késõbbi részében, miután az FC Zürichtõl történõ átigazolása papírmunkái feldolgozásra kerülnek.

"Saidy jelenleg még nem áll rendelkezésünkre, mert nemzetközi engedélyre várunk" - mondta Butt a ManUtd.com-nak. "Idõbe telik, hetekbe, akár hónapokba, nem vagyunk ebben biztosak még."

"Most az a fontos vele kapcsolatban, hogy leigazoltuk és javítsa erõnléti állapotát. Hatalmas potenciál van benne."

Butt és Warren Joyce még májusban látta a fiatalt, amikor a Vörös Ördögök ellen játszott az FC Zürich csapatával a Blue Stars FIFA Ifjúsági Kupán, melyet végül meg is nyert klubjával úgy, hogy gólt sem kaptak a sorozatban.

 


"Játszott ellenünk a Blue Stars versenyen és azonnal kitûnt" - folytatta Butt.

"Warren és én néhány alkalommal néztük õt akkor és amikor egy ilyen korban lévõ játékos ilyen testi adottságokkal bír és ilyen képességei vannak a focihoz, akkor ott igazán nincs min gondolkozni."

"Igen szerencsés volt az idõzítés, hogy épp ott voltunk, hogy ellenünk játszott és hogy megszerezhetõ volt. Bár kissé nehéz munka volt, de megszereztük. Fantasztikus lehetõségek vannak benne."

Janko a hónap elején már a svájci U19-es válogatottban is bemutatkozhatott, segítségével elõbb 3-2-re, majd 4-0-ra gyõzték le Romániát. Az elsõ meccsen jobb bekként játszott és egy gólpasszt osztott ki Shani Tarashaj csapattársának. 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!