Eljött Lawrence ideje?

A walesi tehetség, Tom Lawrence az Inside Unitednek adott exkluzív interjút és beszélt az U21-es szezonról.


Már tíz éve vagy a klubnál - gratulálok ahhoz, hogy egy évtizede vagy Vörös Ördög!
Igen, iskolás ösztöndíjat és focisulikat is beleszámolva már majd egy évtizede itt vagyok. Sikerül megismerned a társaidat, akikkel együtt nõttök fel, úgyhogy remek az ilyen környezet.

A legutóbbi szezonodat az U18-nál egy sérülés félbeszakította, de a végén visszatértél.
Kissé szerencsétlen voltam, mert az lett volna a fõ szezonom az akadémián. Az idény legjobb részén ágyéksérülést szenvedtem, úgyhogy sokat kihagytam. Ahogy mondtad, a szezon végén visszatértem és sikerült pár gólt szereznem.

Kulcsszerepet játszottál májusban az U21-es bajnoki sikerben...
Igen, mindig remek a szezon végén játszani, amikor a fontos meccsek jönnek. Már az is jó volt számomra, hogy focizhattam, de hogy az utolsó találkozók az Old Traffordon voltak, azzal még jobb volt az egész. Két tizenegyest is kiharcoltam a Liverpool elleni elõdöntõben, ami nagyon jó volt. Az Old Trafford pedig az a hely, ahol lenni akar az ember.


Sok türelem kellett ahhoz, hogy a legutóbbi idõszakban számos alkalommal a padról állhattál be?
Nos, az egy évvel ezelõtti sérülés nem igazán segített. Amikor idõsebbek játszanak, muszáj kivárni az idõdet és a tõled telhetõ legjobbat adni. Muszáj elõre menni, de közben türelmesnek kell maradnod.

Új dolog volt a csapatkapitányi szerep Nicky Butt csapatában a felkészülés során?
Nem igazán vagyok hozzászokva a csapatkapitánysághoz, de mindig szép dolog a klubban kapitánynak lenni. Szinte minden barátságos meccset meg is nyertünk, ami nagyszerû volt.

 


Egy olyan felkészülési szezon után, mely alatt nem kaptatok ki, zavaró volt az, hogy az U21-es szezont a Liverpool elleni vereséggel nyitottátok?
Normális esetben ez fordítva szokott történni - felkészülés során kapsz ki, majd gyõzelemmel kezded a szezont. Mi ellenkezõt tettünk és õszintén szólva nem volt a legjobb kezdet, de jönnek a meccsek és remélhetõleg jobbak leszünk ezeken. Ez egy más liga, érdekes lesz látni, hogyan végzõdik.

Egy trófea már ebben a szezonban is zsebben - a Lancashire Senior Cup. Mennyire fontos ez ahhoz, hogy megmaradjon a gyúztes mentalitás?
Jó volt megnyerni azt a szezon rajtja elõtt, bár én soha tudom biztosan, miért ilyenkor van a döntõ [a Lancashire Senior Cup kieséses részét hagyományosan egy szezonban rendezik, majd a döntõt a következõ szezon elõtt]. De mindig, minden meccset meg akarunk nyerni, ez a fõ cél. A jó játék egy ráadás.

Nem olyan csatár vagy, akinek a góllövés a legfõbb feladata. Melyik az a poszt, ahol legjobb vagy?
A kedvenc szerepköröm a 10-es, de amíg a pályán vagyok, remélhetõleg képes vagyok befolyásolni a dolgokat bárhol is játszom. Ez egy nehéz posz, minden egyes találkozón jól kell játszanod.

Mik a céljaid az elõtted álló szezonra nézve?
Majd minden mérkõzésen kezdõ akarok lenni és sok gólt lõni, ha lehetséges. Amilyen közel csak tudok, olyan közel akarok kerülni az elsõ csapathoz. Folyamatosan fejlõdni akarok és egy kis tapasztalatot szerezni a bajnokságban.


 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!