Manchester United 1-2 West Bromwich Albion

Számos pocsék egyéni teljesítmény után David Moyes csapata hazai pályán kapott ki.


A menedzser ismét változtatott pár helyen, ám ez utólag elmondható, nem volt jó döntés. Persze, utólag okos az ember és minden bizonnyal nem gondolta Moyes sem, hogy ennyi gyenge teljesítményt produkáló játékos került a kezdõbe.

Nem is kezdõdött túl jól a találkozó, a Unitedben ismételten hiányzott a tûz és közel sem kerültek a manchesteriek az ellenfél kapujához. Az elsõ 15 perc leginkább szabálytalanságokról szólt, utána azonban kezdte aktivizálni magát a Moyes-csapat. Nani két ígéretes beadásáról maradt le Javier Hernandez, majd ismét a portugál ívelt, ezúttal Wayne Rooney bólintott, de Myhill könnyedén fogta.

A west Brom elég harmatos volt az elsõ 30 percben, melynek végén aztán csak összehoztak egy helyzetet. Amalfitano balról tekert középre, Rio Ferdinand rosszul számította ki a labda ívét, Berahino tudott így fejelni Jonny Evans mellõl, alig bólintott a kapu mellé.

Ismét egy Nani beadás szállt a kapu elé, amit Rooney azonban méterekkel kapu fölé fejelt, ami után az addig elég szürkén játszó Shinji Kagawa alakított ki két helyzetet. Elõször Michael Carricktõl kapott hatalmas labda után ívelt Anderson fejére a japán, a középpályás csodás fejese azonban a felsõ lécet találta el, ráadásul a partjelzõ lest intett - amúgy jogtalanul. Kagawa aztán maga fejezte be egy jó csel után kialakított helyzetét, Myhill azonban ekkor is védeni tudott.

A félidõ utolsó percében jobboldali szöglet után Sességnon a hosszú kapufa közelébõl, óriási helyzetben csúnyán kapu fölé tüzelt, nagy helyzet maradt ki.

A szünetben Moyes lehozta Kagawát, helyére Adnan Januzaj állt be, aki azonnal hibázott, de szerencsére nem lett belõle nagyobb baj. A vendégek azonban feléledtek és Berahino lövése után David de Geának kellett fontos pillanatban hárítania.

Az 54. percben aztán jött a hidegzuhany, Amalfitano saját térfelén kapott labdával indult meg, Januzaj mellett könnyedén elment, majd Ferdinandot is egyszerûen átjátszotta, végül az elvetõdõ de Gea felett a kapuba pöckölte a játékszert, 0-1.

Szerencsére gyorsan jött a válasz, csak három percet kellett várni, ekkor Rooney beadásszerû tekerése talált utat a WBA hálójába, köszönhetõen Chicharito labdára mozdulásának is, a mexikói azonban csak zavart, nem ért labdához, így Rooney egyenlített.

Azt várhattuk, hogy felpörög a Manchester, Moyes ráadásul Robin van Persie-t is pályára küldte, azonban semmilyen pörgésrõl nem beszélhettünk. Sõt, az Albionnak voltak komolyabb helyzetei, lásd Olsson kapufára fejelt labdája szöglet után, vagy de Gea óriási védése Amalfitano szabadrúgása után, mely a jobb felsõbe tartott.

A 67. percben ismét vezetéshez jutott Steve Clarke csapata, Ezúttal Phil Jones és Rio Ferdinand asszisztált, miközben Berahino 15 méterrõl talált a hálóba, 1-2.

A vezetést követõen a WBA visszaállt térfelére és kontrákra játszott, miközben kiválóan megszervezte védelmét, amit a hazaiak képtelenek voltak áttörni.

A csereként beálló Marouane Fellaini is csak egy lesgólig jutott, majd Nani cselei után Olsson mentett hatalmasat van Persie elõl.

Az utolsó pillanatokban még Myhill ütötte ki Carrick bombáját, majd Januzaj tekert a kapu mellé. A hazaiakban ma sem volt meg az az akarás, amivel meg lehetett volna fordítani a mérkõzést, vagy akár csak döntetlenre hozni az eredményt. Védelemben gyenge teljesítmények sokasága mellett a támadók kerativitás nélküli játéka vezetett ehhez az eredményhez, ami után remélhetõleg számos játékos elgondolkozik, hol is játszik, mert nem egy ember ismát nem megfelelõen állt a meccshez.


 

Premier League, 6.forduló

Manchester United 1-2 West Bromwich Albion

Old Trafford

 

Vezette: Michael Oliver

 

United: De Gea - Jones, Ferdinand, Evans, Büttner - Carrick, Anderson(Fellaini 68.) - Nani, Rooney, Kagawa(Januzaj 46.) - Hernandez(van Persie 58.)

Pad: Amos, Evra, Valencia, Welbeck

 

West Brom: Myhill - Jones, McAuley, Olsson, Ridgewell - Yakob, Mulumbu - Amalfitano, Sességnon(Rosenberg 90.), Sinclair(Berahino 13.) - Anichebe(Lugano 88.)

Pad: Daniels, Dorrans, Dawson, Popov


 

Gólszerzõ: Rooney 57' illetve Amalfitano 54', Berahino 67' 

 

Sárga lap: Carrick, Jones, Büttner illetve Amalfitano, Mulumbu

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!