Sir Bobby az európai elvárásokról írt

A Manchester United hosszú és történelmi múlttal bír az európai labdarúgásban és Sir Bobby Charlton szeretné látni, hogy ez David Moyes irányítása alatt is folytatódik.


A Vörös Ördögök 4-2-es sikerrel kezdték idei Bajnokok Ligája sorozatukat, két héttel ezelõtt az Old Traffordon gyõzték le a Bayer Leverkusent az A-csoport elsõ körében, ám szerdán talán a legnehezebb idegenbeli találkozójára készül a United, Ukrajnában a Shakhtar Donetsk ellen lép pályára az angol bajnok.

Sir Bobby játékosként 28 alkalommal szerepelt a legrangosabb európai kupában és tízszer szerzett gólt és még a Leverkusen elleni meccs elõtt írt a United Review-ben arról, milyen kapcsolata van ezzel a versenysorozattal saját magának és a Unitednek.

"A Bajnokok Ligája emlékeim még odáig mennek vissza, mikor még Európa-kupaként volt ismert ez a sorozat és elõször szerepeltem benne" - írta a legenda. "Az angol focit a Manchester United vezette Európa felé. Akkoriban csúcsminõségû játékosok ellen játszottunk, alig tudtuk kivárni ezeket a meccseket."

"Ez a sorozat a Manchester Unitednek készült, a mentalitásunknak, tudtuk ezt. Ezt bizonyította az is, ami az elkövetkezendõ évtizedekben történt és a Bajnokok Ligája továbbra is olyan sorozat lesz, melyet a Manchester Unitednek találtak ki."

 


A Vörös Ördögök háromszor emelték magasba a híres trófeát és olyan kihívást jelent ez a sorozat, mely során a kontinens legjobb csapataival kerülhetsz szembe, ami jót tett a sorozatnak és megtartotta vezetõ helyét az európai kupaporondon.

Moyes csapata remekül kezdte az idei megmérettetést, négyet lõtt a Bayer Leverkusennek és Sir Bobby bízik abban, hogy a menedzser elõre vezeti a Unitedet Európában.

"David korábban megízlelte az Evertonnal az európai labdarúgást, de rengteget tanul majd abból, hogy a Bajnokok Ligájában szerepel és nagyon gyorsan fog tanulni. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy õ a menedzserünk, nem kétséges ez."

"A folytonosság jelentõs tényezõ volt David kinevezésében. Mikor új menedzsert nevezel ki, természetes, hogy mindig van 1-2 apróbb változás, de soha nem nagy, ha jól kezeled a helyzetet, mi ezt tettük."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!