Lucescu örül, hogy ismét összefut a Uniteddel

A Shakhtar Donetsk vezetõje, Mircea Lucescu nagyon élvezi, hogy a Manchester United elsõ alkalommal látogat a Donbass Arenába és elsõ alkalommal nézhet ismét farkasszemet a Vörös Ördögökkel azóta, hogy 14 évvel ezelõtt csapatával kikapott tõlük.


Lucescu akkoriban annak az Internazionale edzõje volt, amely a Bajnokok Ligája negyeddöntõjében a manchesteriekkel találkozott. Az elsõ mérkõzést az Old Traffordon a Vörös Ördögök nyerték Dwight Yorke két találatával, majd a San Siro gyepén Paul Scholes góljával elért 1-1 azt jelentette, a United jutott a Bajnokok Ligája elõdöntõjébe.

A román edzõ akkoriban ideiglenesen ült a milánóiak padján, a Donbass Arenában azonban sokkal biztosabb a helye, hiszen már 2004 óta a Shakhtart irányítja. Ráadásul nagyon várja már, hogy ismét versenyre keljen a Uniteddel.

"A Bajnokok Ligájában lejátszandó mékõzés mindig egy ünnep számomra - mindig igazán várom ezeket a találkozókat" - mondta Lucescu a tegnapi sajtótájékoztatóján.

"Amióta a Shakhtar edzõje vagyok, számos nagycsapatot hoztunk Donyeckbe. Csupán négy nagy klub nem volt még itt: Bayern München, Manchester United, Real Madrid és Liverpool. Most a United eljött a Donbass-ba, de ha a Reallal és a Münchennel össze akarunk kerülni, a kieséses szakaszba kell jutnunk."

 


A triplázással záruló év óta sokat változott a játék, így Lucescu a múlt tapasztalataiból nem igazán fog elõvenni semmit, mikor ismét megmérkõzik csapatával a Vörös Ördögökkel szemben.

"Tizennégy évvel ezelõtt játszottam a United ellen [mint az Inter edzõje]. Akkor a United egy gépezet volt, mely trófeák megnyerésére volt alkotva. Sokkal inkább angol csapat volt akkoriban. Jelenleg sokkal több más nemzetiségû játékosuk van, úgyhogy elég nehéz összehasonlítani a két csapatot."

Természetesen Lucescu más menedzserrel néz most szembe, azonban tisztában van azzal, milyen munkát végzett korábban David Moyes.

"Ismerjük, milyen munkát végzett Moyes az Evertonnál. Idõre van szüksége ahhoz, hogy az elképzeléseit keresztülvigye játékosaira. Ugyanez van Carlo Ancelottival a Real Madridnál, Jose Mourinhóval a Chelsea-nél és Manuel Pellegrinivel a Manchester City-nél."

"Kell egy kis idõ, hogy felkészítsd a csapatot. Reméljük, hogy sikerül neki, de csak ezen meccs után. De ez egy BL-meccs, teljesen más szintû versenysorozat és egy totál más Manchester Uniteddel találkozunk. Sokkal fontosabb talán, hogy a Premier League-gel szemben a Bajnokok Ligájában ne veszíts pontokat."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!