U19: Shakhtar 2-1 United

A United U19-es csapata jól játszott, azonban 2-1-es vereséget szenvedett a Shakhtar Donetsk otthonában, az új UEFA Youth League-ben.


Olexandr Zinchenko korán megszerezte a vezetést a hazaiaknak, ezután James Wilson fejesével sikerült egyenlíteni. A második félidõ hajrájában azonban Mykyta Bezuglyy is betalált, amire sajnos nem érkezett válasz.

 

Az elsõ félidõben a Vörösök keményen küzdöttek, hogy feltörjék a jól szervezett ukrán csapat védelmét, de sajnos a 3. percben hátrányba kerültek.
 
Zinchenko szabadrúgását Callum Evans próbálta tisztázni, azonban nem találta el a labdát, így az a kapuba került. Tökéletesen indult a meccs a hazaiak számára. Pierluigi Gollini hatalmasat védett Adamenko lövésénél, a labda kipattant, majd Nicholas Ioannou szögletre mentett.
 
James Wilson fejelhetett Evans középre ívelt labdájából, de nem született gól. Ezután néhány Shakhtar lehetõség következett, a félidõ végén Arendaruk növelhette volna az elõnyt, de a helyzet kimaradt. A második félidõben feljavult a Vörösök játéka, megmutatták igazi énjüket.
 
Joe Rothwell a kapu fölé lõtt, Ben Pearson próbálkozása is célt tévesztett. James Weir remek labdát kapott Pearsontól, de nem tudott élni a lehetõséggel. Ezután Pereira szabadrúgását Sarnavskiy kapus védte. Nicky Butt a védõ Evans helyére egy igazi támadót, Ashley Fletchert hozta be.
 
A 76. percben Andreas Pereira keresztlabdájára Wilson érkezett, aki befejelte a helyzetet. Ezzel 1-1-re módosult az eredmény, 14 perc maradt hátra.
 
Az egyik Shakhtar játékos lövését Gollini kipaskolta, a labda a Shakhtarnál maradt, újabb lövés következett, amibe Ioannou szerencsétlenül ért bele, a labda a hálóban kötött ki.
 
Butt csapatában rengeteg pozitívumot lehetett felfedezni, fõleg a második félidei teljesítményt tekintve.
 
 
UEFA Youth League 
Shakhtar Donetsk U19 2-1 Manchester United U19
 
United: Gollini - Evans (Fletcher 63.), Grimshaw, Ioannou, Goss - Weir, Rothwell, Pearson, Pereira, Byrne(Harrop 14.) - Wilson.
Nem használt cserék: Henderson, Rowley, McConnell, Willock, Barber.
 
Gólszerzõk: Zinchenko, Bezuglyy ill. Wilson
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!