Rooneyra várva

A Manchester United menedzsere, David Moyes nem tudott semmilyen aktualitással szolgálni Wayne Rooney állapotát tekintve a Sunderland elleni idegenbeli mérkõzést megelõzõen.


A klub hivatalos oldalán tartott szavazáson szeptember hónap legjobbjának választott csatár sípcsont sérülése miatt volt kénytelen kihagyni az 1-1-re végzõdõtt Shakhtar Donetsk elleni Bajnokok Ligája mérkõzést, amelyet az azt megelõzõ edzésen szenvedett el. Bár a menedzser Ukrajnában azt nyilatkozta, hogy a játékos problémája nem súlyos, mai sajtótájékoztatóján nem tudott biztos választ adni arra, vajon Wayne Rooney ott lehet-e holnap a Stadium of Lightban.

 

"Ma reggel nem láttam milyen állapotban van Wayne, úgyhogy ebben az ügyben nem tudok új információval szolgálni" - kezdte Moyes szokásos mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóját.

 

"Ez egy nagyon fontos mérkõzés, amelyen gyõzni akarunk. Olyan csapattal fogunk pályára lépni, amely szerintünk képes lehet eredményt elérni."

 

"Nagyon jó játékosaink vannak. Ismerik egymást, és azt, hogy milyen szintet állítottak fel maguknak és egymásnak az évek során, úgyhogy azon dolgozunk, hogy rendbe hozzuk az utóbbi idõszakot. Nincs kétségem, hogy ez sikerülni fog."

 

"Bárki, aki egy új munkahelyre kerül, úgy tud igazán beletanulni, ha telik-múlik az idõ, és egyre többet tapasztal. Azt már korábban is tudtam, hogy egy olyan helyre jövök, amely tele van nagyon jó játékosokkal, de emellett mostanság kissé nehezebb idõszakot élünk át."

 

 

Lehet, hogy a Fekete Macskák jelenleg sereghajtók a Barclays Premier Leagueben, viszont ideiglenes menedzserük, Kevin Ball vezetésével így is kemény ellenfélnek ígérkeznek.

 

"Jártam Sunderlandben még az Evertonnal, amikor Paolo di Canio volt a menedzserük, és kikaptunk" - tette hozzá.

 

"Valószínûleg az volt az egyetlen mérkõzés, amelyet az Evertonnal az utolsó 11-12 fordulóban elveszítettünk. Nem sûrûn fordult ez elõ velünk akkoriban."

 

"Most úgy látogathatok hozzájuk ismét, hogy már egy másik menedzser, Kevin Ball ül a kispadjukon, de Kevin már régóta náluk dolgozik. Nagyon tapasztalt, ismeri a klubot, ismeri a játékosokat. Minden mérkõzésüket végignézte, és tudni fogja, hogy ilyen rövid idõ alatt mit kell tennie."

 

"Azt senki se tudja, hogy végül övé lesz-e az állás, vagy sem. Nekem úgy tûnt, hogy az utóbbi mérkõzéseken [a Peterborough és a Liverpool ellen] a Sunderland elég jó futballal rukkolt elõ."

 

Amikor a skót menedzsert arról kérdezték, voltak-e elõzetes aggodalmai a címvédõként megkezdett szezont megelõzõen, így felelt:

"Csalódott vagyok, hogy nem sikerült gyõznünk a West Brom ellen. Az egy hatalmas csalódás."

 

"De még hosszú az út a Premier Leagueben a szezon végéig. Hosszú még a szezon. Hatalmas változások szemtanúi lehet mindenki a szezon elõrehaladtával. Összeszedjük magunkat, és amilyen gyorsan csak lehet, felzárkózunk az éllovasokhoz."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!