Ferguson Edwin visszavonulására számít

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere arra számít, hogy Edwin Van der Sar a szezon végén visszavonul.


Van der Sar október végén töltötte be 40. életévét, de még mindig megbízhatóan teljesít a Vörös Ördögöknél. A szezon elején határozott elképzelései voltak arról, hogy jövõre is folytatni fogja pályafutását, de Ferguson szerint szezon végén a holland hálóõr befejezi karrierjét.

Ferguson úgy véli, Edwin nem akarja, hogy sokat romoljon a formája, de szeretne több idõt tölteni a feleségével, aki tavaly súlyos agyvérzésen esett át.

 

 



"Ez lesz Edwin utolsó szezonja." - jelentette ki Ferguson a The People kérdésére. "Szomorú dolog ez, de a kapusoknak nagyon nehéz negyven éves kor felett, láttuk mi történt Peter Shiltonnal."

"Hirtelen, a kor miatt Shilton teljesítménye hatalmasat romlott. Kétlem, hogy Edwin át szeretne élni ilyet. Õ egy remek ember, nagy veszteség lesz az õ távozása."

"Az elmúlt szezonban volt egy beszélgetésünk, amikor elmondta, hogyan látja a jövõjét, mik a tervei és ettõl semmi nem változott."

"Nehéz, mert a felesége betegsége után figyelemmel kell lenni az egészségére. Már sokkal jobban van szerencsére és jól néz ki, de még kezeléseket kap Hollandiában. Így, hogy Edwin velünk van és nem ott, nagyon nehéz neki."

A Vörös Ördögök már megállapodtak a dán válogatot Anders Lindegaarddal, ám Ferguson egy másik kapus igazolását fontolgatja, aki a Maarten Stekelenburg, Manuel Neuer, David De Gea hármasból kerülhet ki.

"A kapus helyzettel kapcsolatban még nem véglegesítettük gondolatainkat." - tette hozzá a skót menedzser.

"Edwin hatalmas tapasztalattal rendelkezik, ezt pedig nem lehet vásárolni. Úgyhogy nagyon nehéz lesz pótolni õt, mert egy nagy kapusról van szó."
 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!